Отборът на Люлин (София) продължава убедителното си представяне в Западната

...
Отборът на Люлин (София) продължава убедителното си представяне в Западната
Коментари Харесай

Люлин спечели дербито със Сливнишки герой в Западната група

Отборът на Люлин (София) продължава безапелационното си показване в Западната група на второто равнище от волейболния шампионата при мъжете - Висшата лига. Волейболистите на Ангел Кошеджийски надиграха като домакини Сливнишки воин (Сливница) с 3:0 (25:20, 25:18, 25:18) в мач от 17-и кръг.

Люлинци прекъснаха серията от пет следващи триумфа на момчетата на Мартин Стоев. Столичният отбор има в актива си 29 точки (9 победи, 6 загуби) , сливничани са четвърти с 22 точки и същия баланс.
В първата част гостите поведоха за малко, само че състезателите на Люлин взеха самодейността в свои ръце и имаха водеща роля до края. Възходящата им линия продължи до края и се поздравиха с крайния триумф.
Триточкова победа реализираха волейболистите на Тетевен Волей , които се постановиха като домакини над Звездец (Горна Малина) с 3:1 (26:24, 25:15, 17:25, 25:20).




Гостите поведоха с добра преднина и преобладаваха до 11:9, след което тетевенци съумяха да изравнят и извърнат. Играта потегли точка за точка, като продължи по този начин до 20:20. Момчетата на Иван Генков още веднъж излязоха напред, само че не удържаха темпото и разрешиха на тетевенци да измъкнат гейма.
Битката в края на първия гейм оказа въздействие и след това. " Зелените " натиснаха противника и се откъснаха с огромна разлика. Авансът има се усили на 2:0 гейма.
В третата част играчите на Звездец демонстрираха друго лице и набраха инерция, като заиграха по-уверено. Пасивът бе понижен на 1:2 гейма. Четвъртият гейм бе равносилен изначало, само че след осмата точка домакините още веднъж поеха самодейността. В основните моменти състезателите от Горна Малина се приближиха, само че противникът не разреши да бъде преодолян.
Състезателите на Петър Мечкаров са пети във краткотрайното класиране с 24 точки и баланс 7:8 , Звездец е шести с 22 точки (7 победи, 8 загуби) .
Ботев (Луковит) записа нов безапелационен триумф в групата. Воденият от Пламен Тодоров отбор надигра като посетител Етрополе с 3:0 (25:22, 25:17, 26:24) .



Луковитци държат водачеството в таблицата с 42 точки (13 триумфа, 1 загуба) , етрополци са с 8 точки (2 победи, 13 загуби) .

В първите две елементи състезателите на Пламен Тодоров преобладаваха, като това продължи и в третия гейм. Разликата стигна до 8:1, само че последователно бе понижена. Етрополци съвсем настигнаха съперника, само че интригата се резервира. В самия край домакините се залепиха за играчите на Ботев, само че в последна сметка отборът от Луковит завоюва чисто срещата.

Съименникът им от Ихтиман сервира изненада на Миньор (Перник), като записа трагичен триумф с 3:2 (22:25, 26:28, 27:25, 26:24, 16:14) . Двубоят продължи повече от два часа.



Ботев е осми в класирането с 9 точки (4 победи, 12 загуби) , перничани са седми в таблицата с 20 точки (6 триумфа, 9 поражения) .

В първия гейм Миньор поведе в резултата, след което функциите се размениха. Ихтиманци набраха инерция, само че разрешиха на противника да изравни в края и да измъкне триумфа след 4 геймбола.

Впоследствие играчите на Петко Карабонев още веднъж преобладаваха, само че в основните моменти при 24:21, когато всичко изглеждаше решено, пернишкият отбор вкара конспирация, само че не съумя да стигне до мачбол. Така волейболистите на Ботев продължиха към задачата, само че задачата им още веднъж не бе лесна - играчите на Милен Богданов взеха нещата в свои ръце и изнервиха съперника. След 26:24 за ихтиманци срещата влезе в тайбрек.

Там двата отбора бяха равностойни до 10-а точка, последва доминация на домакините, след което и победа при 16:14 и 3:2 гейма.

Програма, резултати и класиране в Западната група на Висшата лига - ТУК

В плейофите не престават първите четири тима от всяка група, които оформят полуфинални срещи по следната скица: първият от Западната група против четвъртия от Източната група, вторият от Западната против третия от Източната и назад: първият от Източната против четвъртия от Западната, вторият от Източната група против третия от Западната група.

Поради другия брой тимове в двете групи (9 и 7) след довеждане докрай на последния кръг от постоянния сезон, от актива на първите седем тима от Западната група ще бъдат заличени резултатите, реализирани против последните два тима в класирането през сезона и по този начин ще бъде направено ново класиране. Първите четири тима от по този начин полученото ново класиране ще продължат напред в плейофната фаза.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР