Отборът на Лудогорец записа нов исторически рекорд у нас, спечелвайки

...
Отборът на Лудогорец записа нов исторически рекорд у нас, спечелвайки
Коментари Харесай

Лудогорец разби Славия и завоюва 11-та поредна титла

Отборът на Лудогорец записа нов исторически връх у нас, спечелвайки за 11-та поредна година футболното състезание.
Тимът от Разград разгроми Славия в среща от 27-ия кръг на първата шестица и е неосъществим на върха четири кръга преди края на сезона със извоюваните досега 67 точки. ЦСКА е на втората позиция с 53, Ботев Пловдим има 49 точки в актива си.

Двубоят в Разград стартира умерено, като гостите от София съумяха да предоствратят типичния за Лудогорец домашен напън в първите минути.

Така се стигна до 14-ата минута, когато първенците получиха правото да изпълнят ъглов удар вляво от вратата на гостите. Доминик Янков центрира на близката греда, където Гьоко Зайков работи разсеяно и с глава прати топката в личната си врата. Това е втори автогол на северномакедонския защитник в полследните два мача на „ белите “, откакто той си вкара автогол и против ЦСКА в първия полуфинал за Sesame Купа на България.

Две минути по-късно „ орлите “ нанесоха втори удар по упоритостите на Славия да вземе нещо от този мач. Доминик Янков сподели добър взор над играта и с диаголално подаване изведе Бърнард Текпетей на лявото крило. Атакуващият футболист си овладя топката в наказателното поле и с безмилостен удар по земя остави беззащитен Светослав Вуцов – 2:0.

Резултатът на „ Хювефарма Арена “ стана типичен в 22-ата минута. Тогава Вуцов мазета една топка, само че до нея стигна Текпетей. Той напредна по дясното крило и пусна пас по земя във вътрешността. Между точката на дузпата и вратарското поле бе Матиас Тиссера, който се измъкна от опеката на защитник в бяло и с прекрасен удар прати топката в мрежата на гостите.

В идващите минути темпото на мача спадна и офанзивите към вратата на гостите понижиха фрапантно, като хората на Златомир Загорчич на собствен ред пробваха да застрашат вратата на Серджио Падт, само че без необикновен триумф.
В 54-ата минута Бърдард Текпетей вкара втория си гол в срещата, бележейки за 4:0.

Гостите от Славия върнаха един гол в 78-ата минута. Мартин Петков изведе Бакеро, който не сгреши за 4:1.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР