Отборът на Лудогорец стартира пролетния дял от първенството с убедителна

...
Отборът на Лудогорец стартира пролетния дял от първенството с убедителна
Коментари Харесай

"Лудогорец" разби "Славия" и отново в на върха

Отборът на " Лудогорец " започва пролетния дял от шампионата с безапелационна победа над " Славия " с 4:1.

Срещата стартира мощно за домакините, които в първите 10 минути на два пъти удариха гредата. Минута след началото на мача Мисиджан центрира в наказателното поле, Омар Абуд не съумя да спре топката, която се озова във Вандерсон, който уцели напречния дирек. В 9-тата минута още веднъж бразилецът влезе отдесно и подаде откри Клаудиу Кешерю, който на скорост навлезе и стреля, но топката удари гредата.

В 14-тата минута получи разтежение и се наложи да бъде сменен от Игор Пластун. 10 минути по-късно Сисиньо завоюва единоборство и навлезе към наказателното поле, където с извеждащо подаване откри румънският стрелец на " Лудогорец ", който от воле по диагонала вкара топката във вратата на Стергиакис.

33 минути след началото на срещата " Славия " съумя да изравни резултата, когато след несполучливо изнасяне на топката Стефан Велев я получи, навлезе надълбоко в половината на домакините и насочи изстрел, който се отклони в тялото на Георги Терзиев и заблуди Броун.

Само 120 секунди бяха нужни на " орлите " да възстановят своя задатък. Силен изстрел на Кампаняро бе избавен от гръцкия пазач на " белите ", но положителното позициониране на Кешерю му оказа помощ да означи гол с добавка от няколко метра.

Преимуществото на " Лудогорец " на терена продължи. Бърза офанзива завари неподготвена отбраната на " Славия ". В 37-мата минута румънският голаджия изведе с пета Абел Анисе, който технично с глава направи резултата 3:1

През второто полувреме и двата тима понижиха оборотите. Разградският тим усили своя задатък. Мисиджан подаде към Вандерсон, който с удар отвън наказателното поле опъна мрежата.

До края на срещата един от дребното шансове, които някой от двата тима имаше, бе шутът на влезлия като запаса Ковачев, който попадна в ръцете на вратаря Стергиакис.

С успеха си на " Лудогорец Арена " разградският клуб си върна първата позиция, на една точка пред ЦСКА, а " Славия " на девета позиция с 24 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР