Отборът на Лудогорец спечели титлата на България за рекорден девети

...
Отборът на Лудогорец спечели титлата на България за рекорден девети
Коментари Харесай

Лудогорец е шампион на България за девети пореден път

Отборът на Лудогорец завоюва купата на България за рекорден девети следващ път, откакто победи Берое Стара Загора с 2:1 в мач от 27-ия кръг на Първа лига, игран в Разград. " Орлите " имаха потребност от поврат през второто полувреме, с цел да реализиран триумфа, който им подпечата златните медали от шампионата.
Възпитаниците на Павел Върба направляваха събитията през цялото време на дуела, само че изненадващо изостанаха в резултата в 28-та минута, когато нападателят на " зелените " Алиун Фал надигра физически централния бранител на Лудогорец Георги Терзиев и от дребен ъгъл прати топката сред краката на вратаря Владислав Стоянов. Домакините натиснаха в търсене на изравнителен гол и съумяха за го реализиран единствено в границите на две минути през второто полувреме. В 60-та минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката и тя стигна до Каули на границата на наказателното поле и фланговият футболист изравни с прецизен и мощен изстрел по земя. Почти незабавно след подновяването на играта Лудогорец провежда бърза офанзива, в която Мавис Чибота сподели добра техника, преди да се разпише отблизо разстояние за 2:1. До края на мача не паднаха повече голове и разградчани записаха 19-та си победа от началото на сезона.
С успеха Лудогорец към този момент има 65 точки, 14 повече от втория ЦСКА при четири кръга до края на сезона. Така " орлите " завоюваха девета поредна купа и изравниха върха на " армейците ", които стават първенци девет пъти подред в края на 50-те и началото на 60-те години на предишния век. Това е и първата купа на Лудогорец, извоювана под управлението на непознат треньор, откакто до момента триумфи за " орлите " донесоха Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев, Ивайло Петев и Димитър Димитров. Триумфът на Лудогорец значи, че отборът ще взе участие в квалификациите за Шампионската лига през идващия сезон, които поради сгъстяването на календара поради рецесията с ковид, ще се организират в един мач до плейофите за влизане в груповата фаза, които ще бъдат в обичайните два мача на разменено посещение. 
Още за триумфа на Лудогорец, както и други спортни вести може да прочетете на sportlive.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР