Отборът на Лудогорец се класира за осминафиналите на Купата на

...
Отборът на Лудогорец се класира за осминафиналите на Купата на
Коментари Харесай

Лудогорец не впечатли, но се справи със Спортист

Отборът на Лудогорец се класира за осминафиналите на Купата на България. “Орлите” победиха с 3:1 Спортист (Своге) в първия формален мач в България за 2021 година. Срещата се игра на “Хювефарма Арена”, въпреки и отборът от Северозапада да се водеше хазаин на срещата. Бърнард Текпетей означи два гола за разградчани, а Калудиу Кешерю добави още един. За Своге се разписа ветеранът Деян Христов.

Лудогорец не остави никакви подозрения, че е по-класният отбор и ще продължи напред в конкуренцията, само че с играта си не съумя да впечатли, както го правеше в контролните срещи по време на подготовката. Спортист от своя страна сподели храброст да се опълчи на " орлите ", като даже стигна до равнене при започване на втората част, само че щеше да е сензация, в случай че бе съумял да задържи хикса до края на 90-те минути.

Треньорът на Спортист Ивайло Василев заложи в този мач на Кунчев на вратата и пред него в отбрана Михайлов, Стойчев и Харизанов. Иванов и Ташев бяха халф-бекове, а Костадинов, Кочилов и Михайхлов действаха в средата на терена. В офанзива пък стартираха Цветков и Христов.

В същото време Дамбраускас избра за дебюта си Ренан да бъде под рамката и пред него в защита Сисиньо, Вердон, Са и Недялков. Сантана и Дяков бяха двамата опорни халфове, а Десподов и Текпетей на двете крила. Кешерю водеше офанзивата, а зад тила му действаше Каули.

Домакините можеха да шокират първенците още преди да е минала една минута. Ренан не реши една върната към него топка и бе нападнат от Владислав Цеков наоколо до голлинията. В последния миг вратарят съумя да изрита топката далеко.

В 17-ата минута резултатът бе открит. Каули напредна отдясно в наказателното поле и опита да центрира. Първоначално топката бе избита, само че тя попадна на крайници на Текпетей, който от воле простреля Кунчев.

В 38-ата минута Лудогорец можеше да удвои преднината си. От директен свободен удар Клаудиу Кешерю натресе горната греда на Кунчев. Последвалата офанзива пък не приключи с прецизен шут.

В 45-ата минута Текпетей получи пространство по левия фланг на офанзивата, само че откакто напредна прати топката право в ръцете на стража на Своге.

В началото на втората част Спортист изравни резултата. При едно центриране от фаул топката бе засечена с глава от сложна позиция от Деян Христов и влетя във вратата на Ренан.

В 57-ата минута Лудогорец върна преднината си. Двойно подаване сред Текпетей и Кешерю разреши на първия да излезе на стрелкова позиция и с левия крайник прониза за повторно Кунчев.

180 секунди по-късно падна и трето попадение във вратата на Своге. Десподов стреля тъкмо, а стражът на домакините не съумя да се намеси по най-хубавия метод и топката попадна на крайници на Кешерю, който без да се бави я прати във вратата.

В последния половин час на мача " орлите " направляваха срещата и действаха умерено. Играчите на Ивайло Василев пък нямаше по какъв начин да се опълчват в допълнение на първенците и трябваше да се примирят със загубата и да се задоволят с като цяло достойното си показване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР