Отборът на Лудогорец разнищи тима на Дъ Ню Сейнтс в

...
Отборът на Лудогорец разнищи тима на Дъ Ню Сейнтс в
Коментари Харесай

Лудогорец разкости „светците” от Уелс и гледа смело към следващия кръг

Отборът на Лудогорец разнищи отбора на Дъ Ню Сейнтс в първи мач от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. Разградчани разрушиха своя съперник с 5:0 и значително обезсмислиха реванша в Уелс след седмица.

Мавис Чибота, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру и Козмин Моци бяха точни за отбора на Стойчо Стоев, а Райън Харингтън си означи автогол още при започване на срещата.

Домакините взеха решение всичко в мача още през първото полувреме, когато паднаха три от попаденията, а през втората част дуелът просто се доиграваше. Въпреки понижените обороти през вторите 45 минути, Лудогорец въпреки всичко осъществя нови два гола, с цел да оформи разгрома над уелския си противник.

Това е втората най-голяма победа за Лудогорец в Европа, откакто предходната година разградчани биха Крусейдърс със 7:0.

Развитието на мача минута по минута ТУК!

Лудогорец взе нещата в свои ръце още от първата минута. Възпитаниците на треньора Стойчо Стоев бързо демонстрираха, че са надалеч по-класният отбор в срещата, а първият гол в мача бе чудесно доказателство за това.

Козмин Моци изведе чудесно на левия фланг Мавис Чибота, който майсторски овладя топката и мина около защитник на гостите, с цел да нахлуе в наказателното поле и да стреля рисково. За негов неприятен шанс топката срещна страничния дирек зад вратаря и отскочи в краката на Райън Харингтън. Защитникът работи много нескопосано и вместо да овладее коженото кълбо, разреши то да отскочи в крайници му и да се озове в мрежата. Първият гол в срещата пристигна след 10 минути игра.

В 19-ата минута Лудогорец бе доста покрай ново попадение, само че единствено шансът избави уелсците. Дан Битон стреля от фаул от над 30 метра, топката тупна подло пред вратаря Харисън, който не съумя да улови. Притичалият Кешеру стреля, само че още веднъж в тялото на стража. При втората добавка Лукоки също не сполучи.

Гостите насочиха първия си прецизен удар към Пламен Илиев едвам в 21-ата минута, когато получиха правото да изпълнят директен свободен удар. Райън Бробел стреля мощно, само че право в ръцете на българския вратар.

В 28-ата минута домакините осъществиха ново попадение. След нова неуверена игра при изнасянето на топката, гостите подариха топката на Кешеру, който с едно допиране изведе Мавис Чибота зад защитата на Дъ Ню Сейнтс. Крилото на Лудогорец с лекост мина около вратаря и осъществя за 2:0.

Няколко минути преди почивката домакините сами сътвориха заплаха пред вратата си. След недоразумение в отбрана сред Икоко и Пламен Илиев, Дийн Еб открадна топката и се озова очи в очи с вратаря на Лудогорец, само че се засуети и вместо да стреля, топката рикошира в крайници му и излезе в навън.

В 43-ата българският първенец реши всичко в срещата, отбелязвайки трети гол. В антигерой за своите още веднъж се трансформира Харингтън. След опит за разиграване сред него и вратаря, бранителят разреши да му бъде отнета топката от Джоди Лукоки, който бързо се ориентира в обстановката и с изстрел от десетина метра не остави шансове на вратаря за 3:0.

През второто полувреме Лудогорец очевидно понижи оборотите, само че все пак осъществя нови два гола, които значително взеха решение крайния победител от конфликта, макар идния реванш.

Клаудиу Кешеру и Козмин Моци и оформиха резултата на 5:0. Първо Кешеру осъществя след асистенция на чудесно представилия се в този дуел Мавис Чибота, а малко по-късно Моци направи резултата 5:0. Капитанът на Лудогорец в този мач стреля от дузпа, която бе избавена от вратаря на Дъ Ню Сейнтс, само че при добавката Моци не сгреши.

 Лудогорец - ТНС
източник: uefa.com
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР