Отборът на Лудогорец разгроми у дома ЦСКА Москва с 5:1

...
Отборът на Лудогорец разгроми у дома ЦСКА Москва с 5:1
Коментари Харесай

Хеттрик на Кешеру даде летящ старт на Лудогорец в Лига Европа

Отборът на Лудогорец разгроми вкъщи ЦСКА Москва с 5:1 в дуел от група Н на Лига Европа, игран на стадион „ Лудогорец Арена “ в Разград.

Лудогорец изоставаше на почивката, само че не остави шансове на противника през втората част, реализирайки пет безответни попадения.
Българският първенец получи ранна опция да открие резултата, само че изстрелът на Джоди Лукоки уцели гредата. В 11-та съветският отбор поведе след статично състояние, при което Никола Влашич откри в наказателното поле Игор Дивеев, който не бе пресрещнат от Стефан Банджи, а възпитаниците на Виктор Гончаренко излязоха с едни гърди напред – 0:1. Малко по-късно гредата още веднъж попречи на играчите на Станислав Генчев да се разпишат, като този път удар с глава на Марселиньо бе отразен в напречния дирек от стража на московчани Игор Акинфеев.

Нападателят на домакините Клаудиу Кешеру също получи късмет да върне разградчани в дуела, само че Акинфеев още веднъж се прояви уверено. Гостите се задоволяваха с разиграване на топката, като рядко създаваха рискове пред вратата на Ренан. Въпреки това, Мануел Фернандес имаше опция да преодолее стража на „ зелените “, само че не съумя да го стори. Така приключи и първата част.

Второто полувреме започва по желан метод за „ милионерите “, които в границите на пет минути не просто реализираха цялостен поврат в резултата, а осъществиха три безответни попадения. Първо, Вандерсон възвърне статуквото след обмислен шут, при който Акинфеев несъмнено носи виновност, откакто топката мина под плонжа му. Гостите бяха шокирани и скоро по-късно към този момент изоставаха, като Антон Недялков откри откъсналия се в наказателното поле Лукоки, който от близка отдалеченост не сбърка за 2:1. Две по-късно създателят на първия гол Вандерсон, се трансформира в ролята на помощник за попадението на Кешеру, пристигнало след превъзходно воле на румънския нападател.

Лудогорец се дръпна и отстъпи самодейността на своя съветски противник, като неточност на Ренан можеше да бъде осъдена, само че до гол не се стигна. В 68-та минута още веднъж Недялков откри собствен съотборник в наказателното поле, а там Кешеру с безмилостния си ляв крайник вкара четвърти гол за домакините. Малко по-късно „ зелените “ стигнаха до дузпа за нарушаване против Марселиньо. Зад топката застана Кешеру, който оформи своя хеттрик след обмислен изстрел от бялата точка. До края на мача Вандерсон можеше да осъществя своя втори гол в мача, само че ударът му бе париран от Акинфеев.

Така, Лудогорец записа летящ старт в тазгодишното издание на груповата фаза на Лига Европа и към този момент има три точки в група Н. Това бе първи триумф за българския първенец в групите на шампионата от две акции насам (общо девет срещи), откакто за последно отборът надигра при гостуването си в Португалия Брага с 2:0. В идващия си дуел от конкуренцията тимът ще гостува на Ференцварош на 3 октомври. Унгарците завоюваха точка при гостуването си на Еспаньол след 1:1 в Испания.
Ето и всички резултати от довечера в Лига Европа:
Група А:
Апоел Никозия – Дюделанж 3:4
Карабах – Севиля 0:3
Група B:
Динамо Киев – Малмьо 1:0
Копенхаген – Лугано 1:0
Група С:
Базел – Краснодар 5:0
Хетафе – Трабзонспор 1:0
Група D:
ЛАСК – Розенборг 1:0
ПСВ Айндховен – Спортинг Лисабон 3:2
Група Е:
Клуж – Лацио 2:1
Рен – Селтик 1:1
Група F:
Айнтрахт Франкфурт – Арсенал 0:3
Стандарт Лиеж – Витория Гимараеш 2:0
Група G:
Порто – Йънг Бойс 2:1
Рейнджърс – Фейенорд 1:0
Група I:
Гент – Сент Етиен 3:2
Волфсбург – Олександрия 3:1
Група J:
Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбергер 0:4
Рома – Истанбул ББ 4:0
Група К:
Слован Братислава – Бешикташ 4:2
Уулвърхемптън – Брага 0:1
Група L:
Манчестър Юнайтед – Астана 1:0
Партизан – АЗ Алкмаар 2:2. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР