Отборът на Лудогорец е на крачка от изненадващ трансфер, научи

...
Отборът на Лудогорец е на крачка от изненадващ трансфер, научи
Коментари Харесай

Лудогорец се пребори с Левски за израелски национал

Отборът на Лудогорец е на крачка от неочакван трансфер, научи Sportal.bg . Ръководството на " орлите " е покрай контракт с израелския бранител Талеб Тауата, който бе мощно мечтан от Левски. Очаква се през днешния ден или най-късно на следващия ден първенецът на България и Тауата да завършват договорката, а до няколко дни прехвърлянето да бъде разгласен и публично от отбора от Разград.

Интересен факт е, че 27-годишният национал на Израел ще играе единствено в мачовете от efbet Лига и за Купата на България, защото към този момент мина интервала за регистрация на футболисти за Европа. Освен това бранителят ще заема и квота за чужденец, защото с изключение на израелски има и судански паспорт. Така в родния шампионат Станислав Генчев и неговият възможен правоприемник ще би трябвало да избира да взима в групата трима всред Стефан Баджи, Рафаел Форстър, Мавис Чибота, Дан Битон и Тавата. Правилата на българското състезание са, че единствено петима играчи без европейски паспорт могат да бъдат регистрирани, а в групата за даден мач могат да бъдат единствено трима. Това ще бъде трети нов футболист в Лудогорец през този сезон, обвързван с Израел. Преди това Битон и Чибота дойдоха от същата страна.

Тауата има 204 мача, седем гола и 24 асистенции във всички шампионати с екипа на Макаби (Хайфа), в който играе от 2009 година до 2016 година. Следва трансфер във Франкфурт, само че с екипа на Айнтрахт записва 40 мача, две попадения и две асистенции. Точно 30 от тези срещи са в Бундеслигата, три мача има в Лига Европа и седем за Купата на Германия, където са и двете му попадения. През предишния сезон е играл общо в едвам шест мача - три за състезание и три в евротурнирите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР