Отборът на ЛП Супер Спорт София отпразнува спечелената титла от

...
Отборът на ЛП Супер Спорт София отпразнува спечелената титла от
Коментари Харесай

ЛП Супер Спорт София спечели титла при девойките

Отборът на ЛП Супер Спорт София отпразнува извоюваната купа от държавното състезание по женски футбол до 15 години. Финалните мачове се играха на стадиона в Казанлък с присъединяване на 8-те най-хубави състава в страната за тази възраст.

" Тактически изгубен мач, като концепцията бе да можем да избираме противниците си до финала. Успяхме да го осъществяваме в последната среща от групата ни против тима на Пълдин с 0:1. Това стана след пресилено отсъдена дузпа, като тази загуба ни изпрати на полуфинал против класиралия се преди всичко в група Б - Енко Пловдив. Отново добре тактически изигран мач и надвит гол с глава след ослепително включване на нашата централна защитничка Ванеса Иванова при ъглов удар. В другия полуфинал, след оспорвана борба, тимът на НСА победи авансово посочения любимец за продобиване на шампионата тим на Пълдин. Така станаха ясни финалистите за дребния и огромния край. В борбата за трето място се игра пловдивски конфликт - Енко - Пълдин и столично дерби сред двата гранда от последните 20 години в българския женски футбол - ЛП Супер Спорт и НСА ".

" В дребния край Пълдин победи с 1:0 и завоюва бронзовите медали, а в най - значимата борба за купата се получи един добър от спортно-техническа позиция мач, дерби с доста голове и неповторимо осъществяване, което се среща рядко по терените в целия свят. Преди това ЛП бе повел с гол от дузпа на нашата блестяща защитничка Ванеса Иванова, която скъса мрежата в дословния смисъл и тогава, когато символичните посетители от НСА бяха изравнили след груба неточност на защитничките на ЛП, последва и най-уникалното осъществяване в мача, а точно голът, вкаран от вратарката на ФК ЛП Супер Спорт - Майя Станева. Тя означи с шут от личното си наказателно поле право във вратата на НСА. След гола на Майя, изравнилите по-рано футболистки на НСА изгубиха вяра за поврат, обезверени след третия гол, който падна след едно от многото разбърквания пред вратата им. Той бе маркиран от Веси Калинова, която хитро мушна топката през няколко футболистки и донесе купата на тима ".

" Дотук не свършиха неповторимите неща в този шампионат и откакто бяха оповестени самостоятелните награди, всички изпаднаха в потрес. Изненадващо за всички, за вратар номер 1 бе избрана позволилата над 10 гола в шампионата, в това число и този от врата на На награждаването присъстваше някогашният ректор на НСА и сегашен координатор на футболния съюз проф. Лъчезар Димитров. Най-добър бранител разумно стана безупречната защитничка на ЛП Супер Спорт София, отбелязала и два гола в последните две срещи Ванеса Иванова. За MVP на шампионата бе избрана капитанката на бронзовите медалисти от Пълдин. Заслугата за спечелването на шампионата е освен на упоменатите нагоре футболистки, а и на всички останали, взели присъединяване в надпреварата: капитанката Божидара Иванова, направила може би най-силното съревнование в кариерата си, както и останалите - Л. Боянова, Л. Христова, Я. Балджиева, Р. Сотирова, В. Атанасова, К. Иванова, К. Златомирова, Д. Йорданова, М. Петрова ".

" Oсобено внимание заслужава малобройната ни, само че доста гласовита агитка, която съумя да надвика възпитано и интелигентно всички останали, обгрижвала и подкрепяла тима си като аудитория от международна класа. Разбира се, би трябвало да споменем и хората от изключителния ни треньорски тандем - старши треньорът Десислава Грахльова с помощник Биляна Пенчева. Не на последно място поздравления заслужава, може би, най-щастливият човек от екипа, обезпечил всичко най-хубаво, с цел да стане допустима шампионската купа - Лъчезар Паланков ", написаха от клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР