Отборът на Лос Анджелис Лейкърс удържа вихрения финален щурм на

...
Отборът на Лос Анджелис Лейкърс удържа вихрения финален щурм на
Коментари Харесай

ЛА Лейкърс развали стрелбището на Уориърс за 1-0 на Запад

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс удържа вихрения заключителен взлом на Голдън Стейт Уориърс, с цел да си завоюва ранна преднина от 1-0 победи в полуфиналната серия сред двата отбора в Западната конференция. “Езерняците ” се постановиха със 117:112 (29:31, 36:33, 31:24, 21:24) над “воините ”, като по този метод откраднаха домакинското им преимущество в мач №1 в “Чейс Сентър ”. Вторият мач ще се организира още веднъж в залата на първенците в петък заран от 4:00 часа българско време.

Голдън Стейт отвори дуела със страхотна пукотевица от далечно разстояние, като тимът поддържаше успеваемост в границите на 50-те % доникъде на втората четвърт. От другата страна обаче Лейкърс използваха ръстовото си преимущество и водени от Антъни Дейвис, ЛеБрон Джеймс и Ди’Анджело Ръсел 17-кратните първенци отвръщаха на далечните снаряди на съперника, с цел да поведат с точка на почивката при 65:64.

След почивката гостите от Лос Анджелис продължаваха да разполагат с преднина в резултата, която на няколко пъти доближи 10 точки, каквато беше в края на третата част при 96:86. Авансът на “езерняците ” се усили до 14 във финалния интервал, само че с безупречната пукотевица на Стеф Къри, Клей Томпсън и Джордан Пуул Уориърс се върнаха в мача и изравниха при 112:112. Ръсел се погрижи да спре серията на “воините ”, след което се стигна до основен миг в мача - избързана пукотевица от десетия метър на Пуул, която не бе сполучлива и която разреши на Лейкърс да запазят преднината си до финалната сирена.

Антъни Дейвис избухна с дабъл-дабъл от 30 точки и 23 битки, към които добави и 5 асистенции и 4 чадъра за триумфа на Лейкърс. ЛеБрон Джеймс способства с 22 точки и 11 битки, Ди’Анджело Ръсел завърши с 19 точки и 6 асистенции, а Денис Шрьодер също вкара 19 точки от пейката.

Стеф Къри бе над всички за Уориърс с 27 точки и 6 битки. Клей Томпсън се регистрира с 25 точки, Джордан Пуул осъществя 21 точки, Андрю Уигинс приключи с 15 и 6 битки, а Кевон Лууни още веднъж бе стопанин под коша с 10 точки, 23 битки и 5 асистенции.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР