Отборът на Локомотив София започна подготовка за сезон 2023/24 в

...
Отборът на Локомотив София започна подготовка за сезон 2023/24 в
Коментари Харесай

Стойчо Стоев започна в Локо Сф с 13 футболисти

Отборът на Локомотив София стартира подготовка за сезон 2023/24 в efbet Лига с група от 13 футболисти. От тях с контракти са 12 играчи, а един е на проби.

Дошлият да опита шанса си на стадиона в квартал " Надежда " е нидерландецът Лоренцо Суарес, който до момента е играл в долните дивизии на страната си.

Селекцията при " железничарите " продължава, защото за момента единствено 16 играчи имат подписан договор. Двама от тях ще се причислят към подготовката в четвъртък, а други двама са ангажирани с национални тимове - вратарят Бубакар Гай е с националния тим на Гамбия, до момента в който халфът Валентин Николов е зает с младежкия народен отбор на България. За момента единственият сигурен нов състезател е идващият от столичния Септември Красимир Станоев.

До началото на сезона са планувани пет контроли. Първата от тях ще бъде на 24 юни против Марек Дупница в " Надежда ". Отново на стадион " Локомотив " ще се играе и инспекцията с Беласица Петрич. Предвиден е и мач с Арда, който ще се организира в Самоков. От Локомотив разкриха, че е трябвало да играят и с Ботев Враца, само че защото двата отбора ще се срещнат в първия кръг на шампионата, тази контрола отпада и ще се търси различен противник. Официалното показване на отбора за новия сезон ще бъде на 8 юли с домакинство на Спортист Своге.

Преди началото на днешната подготовка изпълнителният шеф на " железничарите " Бойчо Величков показа новия старши треньор Стойчо Стоев. Стоев заменя Станислав Генчев, а договорът му е за една година. За последно 60-годишният експерт бе отпред на Лудогорец през 2019 година.

" Отборът е гарантиран финансово от притежателя Иван Василев и не би трябвало да има спекулации за бъдещето му ", сподели Величков.

Той уточни, че Василев не участва на днешното събитие, защото остава наскърбен от дейностите на част от почитателите на клуба. Според Величков Локомотив е направил добър сезон под управлението на Генчев, като не би трябвало да се омаловажава фактът, че тимът игра полуфинал в шампионата за купата на България. Целите пред " железничарите " този сезон ще бъдат по-предно класиране в шампионата, където отборът остана на девето място, както и сходен резултат за купата.

" Когато видях, че ме търсят от Локомотив, знаех за какво ми се обаждат. Това е моят роден клуб. Бил съм треньор на доста тимове, само че в никакъв случай на Локомотив. За мен това е прочувствен миг. В нито един миг не съм спрял да проследявам какво се случва в българския футбол. Имам свои канали в Европа и по тях узнавам по какъв начин се развива футболът. Мога да ви уверя, че в Локомотив няма да се тренира по метода, по който това ставаше в Лудогорец, защото играта се развива. Това, на което ще акцентира, е атакуващият футбол. Това са моите визии за играта. Такъв ще бъде Локомотив, както по времето, когато аз играех за него. Ще се опитваме да преобладаваме, най-малко против множеството тимове. Искам да изградим неизменност в представянето си, тъй като това значи, че имаме класа ", сподели Стоев пред медиите.

Той добави, че с наслада би приел всеки един първокласен състезател в отбора.

" Всеки един добър футболист е добре пристигнал. Без значение българин или чужденец. Важно е да ни свърши работа ", добави някогашният ментор на Хасково, Миньор Перник, Монтана, Левски и Арда.

В щаба на Стойчо Стоев ще влязат Ивайло Захариев, който до момента бе треньор в школата. Той ще съчетава функционалностите на анализатор и помощник-треньор. Владимир Манолков ще бъде треньор на вратарите. Все още обаче се търси кондиционен треньор.

От понеделник футболистите на Локомотив стартират двуседмичен лагер, който ще се организира в хотел в София.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР