Отборът на Локомотив Пловдив е първият полуфиналист за Купата на

...
Отборът на Локомотив Пловдив е първият полуфиналист за Купата на
Коментари Харесай

Драма на Ивайло, дузпи решиха първия полуфиналист

Отборът на Локомотив Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България. Пловдивчани се класираха за тази фаза на конкуренцията, откакто отстраниха Етър във Велико Търново в извънредно трагична борба. 120 минути не стигнаха на двата тима да се победят и след 1:1  в постоянното време и продълженията, рулетката на дузпите трябваше да взема решение кой ще победи на " Ивайло ". Голмайстор за домакините бе Иван Стоянов от дузпа в 73-та минута, а Димитър Илиев изравни в 81-та. Двата отбора си размениха тъкмо 20 осъществявания от бялата точка. Етър на два пъти бе на крачка от успеха, само че се провали и в двата случая и в последна сметка със 7:6 " смърфовете " стигнаха до триумфа.

Първата рискова обстановка пристигна в седмата минута. Крум Стоянов от Етър получи топката по лявото крило и без да се бави върна към средата на наказателното поле, където Румен Руменов стреля мощно, само че над вратата.

В 30-та минута се стигна до противен случай. В битка за топката Игор Банович подвигна високо крайници си и изрита Даниел Младенов в лицето. Лицето на футболиста на Етър плувна в кръв и трябваше да бъде сменен наложително. Смяната за " болярите " бе втора, защото по-рано и Аласана Мане бе сменен поради травма.

В 59-ата минута Велко Батрович пропусна да даде задатък на домакините, откакто овладя топката в наказателното поле и стреля мощно, само че Илко Пиргов съумя да избави с глава.

Великотърновци продължиха да бъдат по дейния тим и в 70-та минута директен свободен удар изпълнен от Иван Стоянов се отби от гредата

В 73-ата минута " болярите " стигнаха до разкриване в резултата. Милош Петрович задържа в наказателното поле Румен Руменов и съдията уточни бялата точка. С осъществяването се нагърби Иван Стоянов и секунди по-късно Пиргов извади топката от мрежата си.

В 82-та минута обаче играчите на Локомотив стигнаха до изравнителен гол. Момчил Цветанов опита да стреля от воле, само че ударът се трансформира в пас за Димитър Илиев, който бе непокрит в наказателното поле и без да се бави възвърне статуквото.

До края на мача и в продълженията не се стигна до съвсем нищо рисково пред една от двете порти, като играчите на двата тима избраха да играят по-защитно и без непотребни опасности. Така полуфиналистът трябваше да бъде излъчен след осъществяване на дузпи.

При осъществяването на дузпите драмата бе цялостна. Елитон и Асен Георгиев пропуснаха втората и третата дузпа за Локомотив, а  Батрович, Сърмов и Артюнин дадоха удобен задатък на Етър. При това състояние " болярите " се нуждаеха от едно тъкмо осъществяване при последните си две дузпи, с цел да продължат напред, само че Милчо Ангелов и Иван Стоянов пропуснаха. Последваха сполучливи удари на Момчил Цветанов за Локо и Румен Руменов за Етър, преди Димитър Везалов да пропусне за гостите. Тогава още веднъж играчите на Красимир Балъков имаха късмет да продължат напред при последващо сполучливо осъществяване, само че Крум Стоянов също се провали вкара. Последваха точни попадения от няколко футболисти, като най-после Пламен Гълъбов пропусна за Етър, което се оказа съдбовно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР