Отборът на Локомотив (Пд) направи огромна крачка към участието си

...
Отборът на Локомотив (Пд) направи огромна крачка към участието си
Коментари Харесай

Пловдивското Локо прегази Септември и само чудо ще го лиши от финал за Купата на България

Отборът на Локомотив (Пд) направи голяма крачка към присъединяване си на край в шампионата за Купата на България. " Железничарите " надделяха Септември с 4:0 в първи мач от полуфиналната фаза в конкуренцията. Селекцията на Бруно Акрапович не остави никакво подозрение в по-голямата си класа, като реши работата си още до почивката. Тогава се разписаха Илиев от дузпа, Стивън Езе и Момчил Цветанов. 180 секунди преди последния съдийски сигнал, името си измежду голмайсторите откри и Игор Банович.
 Локомотив (Пловдив) - Септември 4:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Локомотив (Пловдив) - Септември 4:0 (Развой на срещата по минути)

Реваншът в София ще бъде протоколен

Макар и инкасирали тежко проваляне, гостите от София можеха да си тръгнат с най-малко един гол на непознат терен, но непробиваем през днешния ден беше " черно-белият " вратар Мартин Луков, избавил изстрели на Сахити и Чандъров.
 Снимка 418581
Източник:

Така на задаващия се край, " смърфовете " ще срещнат някой всред задоволително огромните си дразнители - Ботев (Пд) или ЦСКА.

Напълно съгласно упованията, тимът на Локомотив беше този, който започва надалеч по-агресивно. Доказателството за това беше опитът за отдалечен обстрел от страна на Един Бахтич, който обаче не съумя да изненада добре позиционирания Валентин Галев.

Отбраната на Септември съществено се пропука в 7-ата минута, когато капитанът на домакините Митко Илиев се озова изцяло непокрит в наказателното поле на столичани. Опитният футболист подаде на Анте Аралица, който беше с тил към вратата и реши да върне обратно за Бахтич. Атакуващият халф не съумя да пробие " виненочервения бетон " макар шута си от към 15 метра.
 Снимка 418583
Източник:

Уж подценяваните посетители, можеха да стигнат до скъпо попадение още с първата си по-сериозна офанзива. Асен Чандъров с доста интелигентно придвижване пред наказателното поле си отвори кулоар и комбинира с Илия Димитров. Той пък по някакъв метод съумя да прокара топката сред бранителите. На 6-7 метра пред вратата Здравко Димитров стреля компактно и тъкмо, само че Луков разпери ръце и отрази.

Миг след страхотната голова опция за Септември, Локомотив съумя поведе в резултата. Фабиано Алвеш направи неприятна услуга на своя отбор, откакто настъпи Митко Илиев в наказателното си поле. Ситуацията се разви тъкмо пред погледа на Станислав Тодоров и реферът от Шумен беше уверен, че това е дузпа. С виновната задача се нагърби пострадалият, който елегантно направи 1:0.

" Смърфовете " можеха да бъдат двойно по-щастливи след единствено още 120 секунди, когато Анте Аралица остана самичък против стража на столичани. Хърватинът обаче не изневери на пословичното си качество да пропуща 100-процентови положения и след прекомерно закъснение, шпагат в краката му мазета неговия изстрел в корнер.
 Снимка 418584
Източник:

Логичното въпреки всичко се случи и селекцията на Бруно Акрапович към този момент имаше два гола преднина в 19-ата. Отбраната на Септември по този начин и не почисти топката след корнер, поради което тя бе наново центриране в полето. Там дебнеше " колосът " Стивън Езе, който надскочи с лекост Илия Димитров и осъществя от близко.

Еуфорията бързо можеше да напусне редиците на Локо, защото в 21-ата минута Суад Сахити остана самичък против Мартин Луков. Косоварят бе обезверен с едно избавяне, само че по-късно имаше скъп късмет да направи и добавка. Вратарят на домакините обаче избави и това, с което донесе голям кеф на всички подкрепящи " черно-белия " отбор.

Пловдивските " железничари " нямаха желание да стопират до тук. В 28-ата минута класиката към този момент се възцари на " Лаута ". Митко Илиев още веднъж показва страховит взор върху играта, пускайки на предишния зад тила му Бахтич. Офанзивният халф незабавно насочи паралелен на голлинията пас. Анте Аралица пропусна хитро, с цел да може той да стигне до самотния на втора греда Момчил Цветанов, който на празна врата нямаше по какъв начин да сгреши за 3:0!
 Снимка 418582
Източник:

В идващите 5 минути селекцията на Арангелов/ Христов трябваше да се усеща много облагодетелствана, защото съперникът им пропиля още три страхотни благоприятни условия. Ангелов, Бахтич и Аралица обаче не съумяха да повишат до 4:0, най-малко към този момент...

Септември се размина с вкарването на гол надалеч от вкъщи в 55-ата минута. Стивън Езе не реши центриране от фаул на Боби Галчев и разреши на дебнещния зад тила му Асен Чандъров да насочи прехвърлящ изстрел с глава. На мястото си обаче бе Мартин Луков, който акробатично мазета.

В заветните мигове от срещата падна и четвъртият гол за Локомотив. Отбраната на Септември още веднъж се провали тотално с изнасянето на топката, което разреши на Игор Банович да напредне с топка в крайници. Балканецът имаше цялото време на света, с цел да настрои своя мерник и с компактен шут да оформи крайното 4:0!
 Снимка 418586
Източник:

До края двата отбора общо взето доигравха срещата, която приближи " смърфовете " толкоз покрай край за Купата.

Реваншът сред двата отбора е след седмица, а преди този момент те ще загреят с по един мач за състезание. Локомотив гостува на Дунав (Русе), до момента в който за Септември следва столично дерби със Славия.
 Снимка 418580
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР