Отборът на Локомотив (Червен бряг) спечели шампионската титла в държавното

...
Отборът на Локомотив (Червен бряг) спечели шампионската титла в държавното
Коментари Харесай

Локомотив шампион при момчетата U13

Отборът на Локомотив (Червен бряг) завоюва шампионската купа в държавното състезание по волейбол на България за момчета до 13 години. Състезателите, водени от Мирослав Милев, станаха отличник с пет победи и без нито един изгубен гейм в конкуренцията. Така представителите на Червен бряг за повторно са на златния връх при 13-годишните, след купата през 2011 година.

Финалната шестица за тази възраст се организира в Смолян, като се игра всеки против всеки.

До последно младите волейболисти на Локомотив и домакините от Родопа нямаха загуба, като директният им дуел бе и самобитен край на шампионата. В него представителите на Локомотив победиха изрично Родопа с 2:0 гейма и победиха със златото, а домакините останаха със сребърните медали.



Бронзовите оценки са за волейболистите на Левски София, които завършиха с три победи и две загуби.



Четвърти е тимът на Виктория Волей (Пловдив), пети е Етрополе, а съставът на Люлин (София) оформи финалната шестица.



„ Много съм благополучен от този триумф. След 9 години още веднъж сме първенци на България. Миналият път, финалният шампионат бе във Варна и тогава имахме един изгубен гейм. В състава ни тогава бе и Пламен Шекерджиев, който след това продължи на високо равнище. Сега победихме всички противници изрично, без нито един изгубен гейм! Това е показателно за нашата работа. Успехът пристигна след доста твърдоглав труд. Тези момчета са събрани дружно в едно учебно заведение, привикнали са на дисциплинираност и доста и подготвителен развой. Пожелавам им триумф и се надявам още веднъж някой от тях да се развие професионално “, разяснява за BGvolleyball.com Мирослав Милев.



Крайно класиране:

1. Локомотив (Червен бряг)

2. Родопа (Смолян)

3. Левски София

4. Виктория Волей (Пловдив)

5. Етрополе

6. Люлин (София)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР