Отборът на Лийдс Юнайтед се интересува от крилото на Арсенал

...
Отборът на Лийдс Юнайтед се интересува от крилото на Арсенал
Коментари Харесай

Лийдс взима ненужен в Арсенал за заместник на Рафиня

Отборът на Лийдс Юнайтед се интересува от крилото на Арсенал Николас Пепе, с концепцията да размени Рафиня, който бе продаден на Барселона. 27-годишният Пепе се чака да се раздели с „ артилеристите “, откакто мениджърът Микел Артета не счита да разчита на него през новия сезон.

Котдивоарецът дойде на „ Емиратс “ за рекордните за клуба 72 милиона паунда от Лил през 2019 година, само че стартира като титуляр в едвам пет мача от Висшата лига през предишния сезон.

Според „ Diario de Seville “ Лийдс ще се конкурира със Севиля за подписа на Пепе. „ Артилеристите “ са подготвени да продадат крилото на огромна загуба, защото са му сложили цена от 25 милиона паунда. Севиля се надява, че Пепе ще одобри и понижение на заплатата си, която сега е към 100 хиляди паунда на седмица.

Лийдс е на пазара за десен нападателен състезател, откакто се съгласи да продаде Рафиня на Барселона за 58 милиона паунда. По подигравка на ориста точно Рафиня размени Пепе в Лил през 2019 година след прекосяването на котдивоареца в Арсенал.

Пепе има 112 мача за „ топчиите “, в които е отбелязал 27 гола и е направил 21 асистенции. Той осъществя единствено три гола предишния сезон, а игровото му време беше съществено лимитирано.

Отборът на Джеси Марш пък притегли шестима нови дотук през лятото - Брендън Арънсън, Расмус Кристенсен, Марк Рока, Дарко Гиаби, Тайлър Адамс и Луис Синистера за общо 95 милиона паунда. Освен с Рафиня, йоркшиърци се разделиха и с полузащитника Калвин Филипс, който бе продаден на Манчестър Сити.

Nicolas Pepe 'set to switch Prem clubs' in shock transfer
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР