Отборът на Ливърпул регистрира рекордни приходи от 455 млн. паунда

...
Отборът на Ливърпул регистрира рекордни приходи от 455 млн. паунда
Коментари Харесай

Ливърпул с успехи не само на терена, но и на финансовия фронт

Отборът на Ливърпул записва рекордни доходи от 455 млн. паунда за предходната година, демонстрират последните счетоводни сметки на клуба.
Към 31 май 2018 от клуба означават скок с 300% в пред-данъчните доходи – от 40 на 125 млн. паунда, макар рекордните за Ливърпул 190 млн. паунда, вложени в първия състав. Приходите от медийно лъчение се усилиха от 66 на 220 млн. паунда, от реклами – от 17 до 154 млн. паунда, и от футболни мачове – от 7 до 81 млн. паунда.
Повечето от увеличените облаги са заради класирането на тима за груповата фаза на Шампионската лига, както и достигането до финала на конкуренцията. УЕФА оповести тогава, че клубът е отбелязал доходи от 72 млн. паунда поради присъединяване си във финалния конфликт.
Приходите от реклами също записаха растеж, откакто бяха подписани осем нови партньорства, в това число петгодишна договорка с компания за финансови услуги, която се трансформира в първия спонсор на ръкавите на фланелките в историята на клуба. В добавка, Ливърпул се изкачи с две позиции до седмата в класацията на Deloitte Football Money League.
Главният действен шеф на мърсисайдци Алън Хюз показа, че това, което се следи е устойчиво усъвършенстване във финансовото положение на клуба за последните години.
,,Този напредък и нарастване ни разрешава да влагаме както в първия състав, по този начин и във футболната оперативна инфраструктура на клуба. Финансовите резултати търпят промени и зависят от цените на купени и продадени играчи. Откакто е интервалът на отчитане, който стартира преди година, ние продължихме да влагаме в първия състав. Освен това влагаме и в подготвителната база в Къркби, където ще бъдат усъвършенствани подготвителните стадиони “, приключи Хюз.
Ливърпул генерира 137 млн. паунда от продажби, като всички от тях бяха ренинвестирани в клуба. Филипе Коутиньо, Мамаду Сако, Лукас Лейва и Кевин Стюарт напуснаха,,червените “ до интервала на финансов доклад – 31 май 2018, до момента в който Мохамед Салах, Анди Робъртсън, Доминк Соланке и Алекс Окслейд-Чембърлейн дойдоха на,,Анфийлд “. Освен това Ливърпул притегли Върджил ван Дайк за сумата от 75 млн. паунда – рекордна в историята на футбола за бранител.
Клубът означи и растеж по известност в обществените мрежи, като в Инстаграм платформата си Ливърпул означи усъвършенстване от 71%, като има 3 млн. повече почитатели, а като цяло броя на почитатели в обществените мрежи доближи 60 млн.
Тимът приема вкъщи Борнемут в събота в опит да се завърне краткотрайно на върха във Висшата лига, като настоящият първенец Манчестър Сити играе в къщи с Челси в дербито на кръга в неделя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР