Отборът на Ливърпул разби гостуващия Уулвърхемптън с резултат 4:0 в

...
Отборът на Ливърпул разби гостуващия Уулвърхемптън с резултат 4:0 в
Коментари Харесай

Ливърпул прегази Уулвърхемптън и се намести на върха при Тотнъм

Отборът на Ливърпул разруши гостуващия Уулвърхемптън с резултат 4:0 в мач от 11-ия кръг на британската Висша лига. Мохамед Салах даде звук за головата фиеста в 24-ата, а в 58-ата минута Джорджиньо Вайналдум удвои с красиво осъществяване. В 67-ата минута Жоел Матип направи резултата типичен, а автогол на Нелсон Семедо в 78-ата минута оформи и крайния резултат.

Шампионите изиграха прелестен дуел и изцяло справедливо стигна до триумфа, откакто направляваха развоя на срещата през всичките 90 минути. " Вълците " не се опълчиха по този начин, както доста хора чакаха, като позволиха доста неточности и продължиха с неуверените си игри напоследък. С тази победа възпитаниците на Юрген Клоп се изравниха с водача Тотнъм, като и двата отбора имат по 24 точки, с две повече от Челси. Уулс остават 10-и със 17 пункта.

Гостите бяха по-опасният тим в първите 20-ина минути, като в 17-ата Келъхър реагира доста добре и съумя да избие с една ръка техничен удар на Поденсе от границата на наказателното поле.

В 24-ата капитанът на Уулвс Конър Коуди, който е някогашен състезател на мърсисайдци, сгреши съдбовно, откакто не съумя да овладее топката след едно надълбоко центриране на Хендерсън. Салах се възползва оптимално и стреля в ъгъла за 1:0

След гола Ливърпул контролираше играта, само че нямаше кой знае какви положения за второ попадение. Малко преди почивката Крейг Поусън отсъди дузпа в интерес на гостите поради хипотетично нарушаване на Садио Мане против Коуди. Сенегалецът опита да почисти топката със задна ножица, само че Коуди го изпревари и се строполи на земята. Домакините с съображение реагираха бурно на това решение. ВАР се намеси и прикани реферът да изгледа повтаряне, на което се видя, че няма никакъв контакт сред нападателя на Ливърпул и бранителя на " вълците ", тъй че вярно дузпата бе анулирана.

В началото на втората част Мане пропусна две положителни обстановки. В 58-ата минута още веднъж Конър Коуди бе в центъра на събитията, откакто се озова на стрелкова позиция на метри от вратата, само че не овладя добре и в решаващия миг топката му бе изчистена. След това Ливърпул провежда страхотна контраофанзива. Хендерсън откри с дълго подаване напред Вайналдум, който задържа и с доста техничен удар от границата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл за 2:0.

В 67-ата Жоел Матип постави точка на разногласието, откакто от близко засече с глава центриране на Салах, пристигнало след разиграване след късо изпълнен корнер.

Малко по-късно в игра за домакините се появи Александър-Арнолд, който размени Неко Уилямс. В 73-тата минута влезе и Жота, заменил Роберто Фирмино.

В 78-ата минута точно Александър-Арнолд центрира чудесно отдясно. Мане не съумя доста добре да засече на далечната греда, само че след рикошет Семедо прати топката във вратата си за крайното 4:0.

В идващия кръг " алените " гостуват на Фулъм, до момента в който за Уулвърхемптън следва домакинство на Астън Вила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР