Отборът на Ливърпул направи разочароващо равенство 0:0 при домакинството си

...
Отборът на Ливърпул направи разочароващо равенство 0:0 при домакинството си
Коментари Харесай

И УБА спря Великолепната четворка на Ливърпул

Отборът на Ливърпул направи разочароващо тъждество 0:0 при семейството си на Уест Бромич Албиън в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Този път Великолепната четворка на домакините в лицето на Мохамед Салах, Филипе Коутиньо, Садио Мане и Роберто Фирмино даже не съумя да означи гол във вратата на своя съперник.

Така след разочарованието в мърсисайдското дерби против Евертън, Ливърпул ще би трябвало да преглътне нов горчив залък. „ Червените “ отстъпиха с една позиция във краткотрайното класиране, откакто бяха изпреварени от Тотнъм и към този момент заемат петото. "Шпорите ", Ливърпул и шестия Бърнли имат еднакъв брой точки - по 31.

Първият действителен късмет в мача пристигна в 17-ата минута и бе на сметката на домакините от Ливърпул. След бърза офанзива отдясно, Мане комбинира със Салах, който центрира ниско в наказателното поле, никой от защитата на гостите не съумя да почисти топката и тя попадна в Роберто Фирмино на далечната греда. Бразилецът овладя и стреля от доста дребен ъгъл, само че неопределено на сантиметри от левия непряк дирек.

При една от редките офанзиви на Уест Бромич Албиън в 23-ата минута, Клаудио Якоб бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава след подаване отдясно, само че ударът му мина високо над вратата.

Въпреки че Ливърпул продължи видимо да владее самодейността на „ Анфийлд “, гостите бяха тези, които сътвориха идната чиста обстановка в дуела. Хал Робсън Кану бе доста покрай откриването на резултата, само че този път шансът покри вратаря на „ алените “ Лорис Кариус. Кану стреля доста технично от далечна отдалеченост, стражът на домакините не съумя да играе с топката, а тя „ кацна “ върху напречната греда.

До края на първата част футболистите на Юрген Клоп на два пъти можеха да открият резултата. Първо Салах не съумя да засече чудесно центриране на Трент Александър Арнолд, а малко по-късно прекрасен пробив на Роберто Фирмино свърши с удар в тялото на защитник.

Второто полувреме не стартира по никакъв начин добре за домакините. Само в границите на две минути футболистите на УБА пропуснаха два неповторими шанса. Първо удар на Якоб с глава бе избит с невероятна демонстрация от Кариус, а секунди по-късно изстрел на Хегази мина над вратата.

Седем минути преди последния съдийски сигнал Доминик Соланке вкара топката в мрежата на гостите, само че попадението бе вярно анулирано поради игра с ръка на нападателя.

Това бе и последното забавно състояние в мача, който мениджърът на „ алените “ Юрген Клоп ще желае да не помни час по-скоро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР