Отборът на Ливърпул може да загуби втори футболист от легендарното

...
Отборът на Ливърпул може да загуби втори футболист от легендарното
Коментари Харесай

Ливърпул ще разговаря с Фирмино, може и да го продаде

Отборът на Ливърпул може да загуби втори футболист от именитото си трио, в случай че Роберто Фирмино покаже, че желае да напусне „ Анфийлд “ в опит да си обезпечи място в състава на Бразилия за Световното състезание по-късно тази година.

Тимът на Юрген Клоп ще се събере за началото на предсезонната си подготовка в понеделник. Тимът обаче към този момент се раздели със Садио Мане, който беше продаден на Байерн Мюнхен, само че в това време голмайсторът Мохамед Салах най-накрая подписа нов контракт с клуба.

Сега Фирмино, с оставащи единствено 12 месеца от настоящия му контракт, притегля интерес от Ювентус, а „ биаконерите “ считат, че могат да го купят за по-малко от 20 милиона паунда. Ливърпул не се интересува от догатките, че Юве може да предложи френския полузащитник Адриен Рабио в подмяна на бразилския нападател. Но те възнамеряват диалози с Фирмино и неговите представители през идващите седмици.

И в случай че нападателят покаже, че би желал да потърси ново предизвикателство, тогава мърсисайдци евентуално ще се опитат да го продадат и да завоюват пари, вместо да изгубят 30-годишния футболист като свободен сътрудник идващото лято, написа „ Mirror “.

Фирмино се трансформира в един от любимците и огромен воин за отбора на Клоп, откогато дойде от Хофенхайм за 29 милиона паунда преди седем години. Неговата връзка със Салах и Мане беше основен фактор за това Ливърпул да завоюва Шампионската лига и Висшата лига в поредни сезони.

Но той страдаше от травми в последните сезони, като и идването на Диого Жота. А закупуването и на Дарвин Нунес е друго предизвикателство, което той би трябвало да преодолее. В същото време Фирмино загуби мястото си в тима на Бразилия през последните месеци и знае, че ще би трябвало да играе постоянно през първите три месеца от новия сезон, с цел да си завоюва място в състава на Тите за Мондиала в Катар.

Sadio Mane❌
Mohamed Salah✅

With just one year left on his Liverpool contract too, what does the future hold for Roberto Firmino?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР