Отборът на Ливърпул купи вратаря на Рома Алисон Бекер за

...
Отборът на Ливърпул купи вратаря на Рома Алисон Бекер за
Коментари Харесай

Алисон - най-скъпият вратар в историята на футбола

Отборът на Ливърпул купи вратаря на Рома Алисон Бекер за 67 милиона паунда и по този метод трансформира бразилския национал в най-скъпия вратар в историята на футбола. Освен това, Алисон влезе и в топ на най-големите прехвърляния в историята на Висшата лига.

Клубовете от Висшата лига са считани за най-богатите в света и всяко лято изразходват съществени средства за нови попълнения. Напълно предстоящо, най-скъпият футболист в Англия е благосъстоятелност на Манчестър Юнайтед, откакто „ алените дяволи “ дадоха малко над 93 милиона паунда за Пол Погба преди две години. Второто място си разделят голмайсторът на Юнайтед Ромелу Лукаку и централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк, който костваха по 75 милиона, съобщи БГНЕС.
Нападателят на Челси Алваро Мората заема четвърта позиция със 70 милиона, след което се подрежда и новият вратар на мърсисайдци. Бразилският национал Фред е шестият най-скъп футболист в историята на Висшата лига, откакто Манчестър Юнайтед заплати 61 милиона паунда за него на Шахтьор Донецк. Донякъде учудващо, първенците от Манчестър Сити заемат едвам седма позиция в тази ранглиста, откакто дадоха 60 милиона за Риад Марез, колкото похарчи и Арсенал за Пиер-Емерик Обамеянг преди година. Провалилият се на „ Олд Трафорд “ Анхел ди Мариа е на девето място с 59.7 милион, а топ 10 приключва със бранителя на Сити Аймерик Лапорт, за който бяха изхарчени 57 милиона паунда.
Равносметката е, че Манчестър Юнайтед имат четирима играчи в топ 10 на най-скъпите, Манчестър Сити и Ливърпул – по двама, а Челси и Арсенал – по един.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР