Отборът на Ливърпул до 18-годишна възраст триумфира с Купата на

...
Отборът на Ливърпул до 18-годишна възраст триумфира с Купата на
Коментари Харесай

С гол от братовчеда на Стиви Джи Ливърпул излъга Сити за младежката ФА Къп

Отборът на Ливърпул до 18-годишна възраст победи с Купата на Футболната асоциация в своята възрастова група за първи път от 2007 година насам, откакто във финала надигра Манчестър Сити след осъществявания на дузпи. Крайното 6:4 нямаше да бъде допустимо (мачът приключи 1:1 в постоянното време и продълженията), в случай че не беше изравнителният гол на Боби Дънкан, който е братовчед на клубната легенда Стивън Джерард.

Младите гении на „ гражданите” откриха резултата в края на първото полувреме, когато централният нападател Набил Туайзи приключи чудесна офанзива отляво с невисок шут под плонжа на вратаря. Положенията по-късно попадение не понижиха, като даже станаха повече. В последна сметка 17-годишният Дънкан с късен гол прати извънредно динамичния мач в продължения.

Те не доведоха до нови попадения и по този начин се пристъпи към изстрелите от бялата точка, които трябваше да дефинират носителя на оценката. Едва за трети път в историята на младежката ФА Къп трофеят се реши по подобен метод.

Коул Палмър влезе в ролята на грешника за Сити, изпращайки втората дузпа на „ гражданите” в напречната греда. Ливърпул осъществя всичките си 5 опита, като решителното беше дело Пол Глацъл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР