Отборът на Лион постепенно се катери в класирането на Лига

...
Отборът на Лион постепенно се катери в класирането на Лига
Коментари Харесай

Лион нахлу в Топ 4 на Лига 1 след драма в Елзас

Отборът на Лион последователно се катери в класирането на Лига 1, откакто влезе в добра серия. "Хлапетата " записаха четвърта победа в последните пет мача, като в този момент в тяхна жертва се трансформира Страсбург, освен това в Елзас.

Гостите надвиха с 2:1 след цялостен поврат и зарадваха гостуващата агитка. Юсуф Фофана откри за домакините, само че Максуел Корне изравни малко преди почивката. Четвърт час преди края той асистира на Жеф Реин-Аделаид и цялостният поврат беше завършен.

Страсбург поведе с на процедура първата рискова офанзива в мача. В 22-та минута Людовик Ажорке пусна изострен пас за Юсуф Фофана на границата на наказателното поле и той с мощен диагонален удар препарира вратаря за 1:0.

Битката продължи да е сериозна, само че в последна сметка малко преди почивката резултатът беше подравнен. В 40-та минута Максуел Корне получи топката пред наказателното поле, напредна и с мног отежък и добре ориентиран изстрел не остави шансове на стража на домакините.

Точно в секундите преди почивката елзасците бяха покрай това още веднъж да вземат задатък. Тогава Людовик Ажорке беше изтърван от отбраната на Лион на чиста позиция, само че изстрелът му не съумя да откри очертанията на вратата. Така почивката пристигна при 1:1.

Мачът продължи да е равносилен и след подновяването на играта и беше решен от една обстановка. Тя пристигна четвърт час преди края, когато "хлапетата " стигнаха до цялостния поврат. Тогава Максуел Корне центрира от десния фланг и качи топката на далечната греда на налитащия Жеф Реин-Аделаид и той от близка отдалеченост просто нямаше по какъв начин да пропусне - 2:1.

До края гостите съумяха да устискат задатъка си и взеха значими три точки. С тях в актива те към този момент имат 22 и са краткотрайно на четвъртата позиция, която подсигурява присъединяване в Лига Европа идващия сезон. Активът им е идентичен с Бордо и Сент Етиен, на които им предстоят мачовете от кръга. Страсбург остава към този момент 12-и с 18 точки, само че може да се срине още в класирането.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР