Отборът на Лион победи с 2:0 РБ Лайпциг като гост

...
Отборът на Лион победи с 2:0 РБ Лайпциг като гост
Коментари Харесай

Лион наказа объркан Лайпциг

Отборът на Лион победи с 2:0 Република България Лайпциг като посетител в мач от груповата фаза на Шампионска Лига. Головете за "хлапетата " бяха дело на Мемфис Депай в 11-ата минута и Мартин Терие в 65-ата минута.

Още при започване на срещата Тимо Вернер пропиля страхотна опция за повеждане в резултата, откакто засече центриране в наказателното поле и откри пространство, само че ударът му бе неакуратен.

Минути по-късно Мемфис Депай се възползва от пагубна неточност на противника и изведе Лион напред в резултата.

В 23-ата минута още веднъж Вернер извърши добър пробив с топка в крайници, само че ударът му се размина с напречната греда. Десет минути по-късно футболистът на Република България Лайпциг се озова на стрелкова позиция, само че опитът му бе отразен от Антони Лопес.

Секунди по-късно Юсуф Поулсен опитва удар с глава, само че бе блокиран.

В края на първата част Мемфис Депай осъществя второ попадение, което обаче бе анулирано заради засада.

В 51-ата минута Марсел Халстенберг пропиля голяма опция за равнене на резултата откакто извърши брилянтно солово деяние, само че Антони Лопес още веднъж бе на вярното място в вярното време и направи необикновено избавяне.

В 65-ата минута Мартин Терие извърши независим пробив, след който остана очи в очи с вратаря и го преодоля, с цел да удвои задатъка на "хлапетата ".

Малко по-късно Тимо Вернер преодоля противник и се впусна към наказателното поле, откъдето насочи удар, само че топката мина на косъм от лявата греда.

В добавеното време Жан Лукаш можеше да направи успеха на Лион класическа, само че мощният му удар мина настрана от дясната греда.

Така резултатът в срещата остана 2:0 за Лион, а класирането в група G наподобява по този начин:
1. Зенит - 4 т.
2. Лион - 4 т.
3. Лайпциг - 3 т.
4. Бенфика - 0 т.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР