Отборът на Лион бе само на две минути разстояние от

...
Отборът на Лион бе само на две минути разстояние от
Коментари Харесай

Лион бе близо до групите на ШЛ, но всичко рухна за две минути

Отборът на Лион бе единствено на две минути разстояние от това да си обезпечи присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига следващата година, само че в този момент ще би трябвало да се надява на удобна развръзка в други дуел, с изключение на в своя личен против Ница в последния ден на френския шампионат.

" Хлапетата " водеха с 2:1 като посетител на Страсбург в мач от 37-ия кръг на Лига 1 две минути преди края му, а в това време Монако и Сент Етиен играеха при резултат 0:0. При това състояние на процедура играчите на Брюно Женесио щяха да си обезпечат присъединяване в груповата фаза на най-силния европейски клубен шампионат. Няколко минути по-късно Лион към този момент губеше с 2:3, а монегаските вкараха на " зелените ", което значи, че Монако има две точки преднина на втората позиция пред Лион. Четвъртият Марсилия пък е единствено на точка от ОЛ.

Страсбург поведе в резултата с гол Стефан Баокен, само че с попадения на Набил Фекир и Усем Ауар гостите обърнаха. В последните минути обаче Нуно Да Коста и Димитри Ленар донесоха успеха на отбора от Елзас. За Монако пък се разписа Фабиньо от дузпа.

Така Монако е със 77 точки, Лион със 75, а Марсилия със 74. В последния кръг Монако гостува на Троа, Лион е хазаин на Ница, а Марсилия на Амиен.
Лига 1 37 кръг, събота 12 май  Расинг Страсбург 3:2краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР