Отборът на Левски стана за резил, след като отпадна от

...
Отборът на Левски стана за резил, след като отпадна от
Коментари Харесай

Рекорден брой изпуснати дузпи от Левски на Роси

Отборът на Левски стана за срам, откакто отпадна от носителя на купата на Лихтенщайн - Вадуц още в първия квалификационен кръг на Лига Европа. " Сините " победиха с 3:2, само че провалянето с 0:1 в първата намира се оказа решаващо. За следващ път столичани пропуснаха дузпа под управлението на Делио Роси. Този път антигерой беше Сержиу Буш, който пропусна удар от бялата точка в 75-ата минута. Това е общо осмата дузпа пропусната от столичани с италианския треньор отпред.

Три в Първа лига, три на финала за Купата на България против Славия, една в Лига Европа и една в контролните мачове през зимата в Малта. Интересното е, че седем от тях бяха избавени от противниковите порти, като всичките седем в публични мачове се оказват решаващи за крайния резултат.

Първата пропусната дузпа беше на 19 ноември на стадион " Васил Левски ", когато 26-кратните първенци не съумяха да победят цялостния новобранец - Витоша (Бистрица). Срещата приключи 0:0, а Михаил Иванов хвана дузпа на Жорди Гомес в края на първото полувреме. На контролата с австрийския Флоридсдорфер (3:1),
Роман Прохазка също сгреши от бялата точка, откакто стражът на съперника избави.

През март в родния хайлайф Филипе Нашименто пропусна дузпа против Етър (1:1) в 94-ата минута на " Герена ". На първи април Душан Перниш избави дузпа на Роман Прохазка на " Георги Аспарухов ", което донесе успеха с 2:1 на Берое.
 Славия - Левски - част II @@@
На финала за купата Гомес пропусна дузпа, откакто Георги Петков парира удара му още при започване на мача. Двубоят със Славия приключи 0:0, а по-късно някогашният пазач на " сините " парира ударите на Кали Тиам и Роман Прохазка, което коства трофея на Левски.
 Славия - Левски - част III @@@
Всички изпуснати дузпи на Левски през:

Първа лига

Жорди Гомес - Витоша 0:0, 38 минута
Филипе Нашименто - Етър 1:1, 94 минута
Роман Пропазка - Берое 1:2, 44 минута
Купата на България
Жорди Гомес - Славия 0:0 на край, 12 минута
При дузпите във финала
Кали Тиам - пропуща
Роман Прохазка - пропуща
Лига Европа
Сержиу Буш - Вадуц 3:2, 75 минута
Контрола
Роман Прохазка в Малта - Флоридсдорфер 3:1, 90 минута
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР