Отборът на Левски стана шампион в Елитната група до 15

...
Отборът на Левски стана шампион в Елитната група до 15
Коментари Харесай

Левски спечели титлата в Елитната група до 15 години с разгром в последния си мач

Отборът на Левски стана първенец в Елитната група до 15 години, откакто в последния си мач сините се нуждаеха от победа, с цел да побеждават. И те я реализираха повече от категорично- 13:0 като посетител на към този момент изпадналия и намиращ се на последното 16-о място тим на Верея. Това е историческа купа за Левски, защото е първа във формата Елитна група в тази възраст. До предходната година шампионата при децата се организираше на елиминации.

Пет гола вкара плеймейкърът Николай Арахангелов, който е наблюдаван и от няколко европейски тима. След края на мача капитанът на отбора и един от най-постоянните в отбора на треньора Захари Сираков - Денис Динев, подвигна купата над главата си. Левски приключва със 77 точки, а на 5 след тях остана преследвачът ЦСКА-София, който в последната си среща направи 1:1 като посетител на Септември.

Септемврийци напролет несъмнено бяха най-добре играещият тим, само че остават на 3-ата позиция в крайното класиране. Левски и ЦСКА-София бяха съперници през цялото състезание и бяха с равни точки. Развръзката настъпи в 26-ия кръг, когато армейците паднаха с 1:2 при гостуването си на Ботев (Пловдив. По същото време Левски победи Берое с 3:0. А в последните три кръга дребните левскари играха единствено с тимове от долната половина на таблицата и реализираха единствено победи. Изпадат от групата Ботев (Враца) и Верея, а новите членове ще бъдат избрани с баражи на спечелилите от районните групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР