Отборът на Левски продаде втори футболист в рамките на няколко

...
Отборът на Левски продаде втори футболист в рамките на няколко
Коментари Харесай

Левски прибра още един милион от трансфер

Отборът на Левски продаде втори футболист в границите на няколко дни. Сагата с Мехди Бурабия завърши, като французинът към този момент е състезател на турския Коняспор. Носителят на Купата на Турция ще заплати малко над един милион лв. на " сините ", които преди няколко дни взеха близо 900 000 за Божидар Краев. Както е известно, геният бе платен от датския Мидтиланд.

26-годишният халф мина сполучливо медицински проби в Турция, където бе в компанията на изпълнителния шеф на Левски Красимир Иванов, след което парафира контракт с отбора, приключил на десето място в последния шампионат на Турция.

 Дебютен гол измъкна Левски против Славия Ръководството на 26-кратните първенци на България направи всичко допустимо, с цел да го задържи, само че Бурабия бе безапелационен, че не желае повече да играе на стадион " Георги Аспарухов ". Основната причина по тази причина е случката с почитателите. Както е известно, след провалянето от ЦСКА-София с 0:3, няколко индивида се пробваха да го съблекат пред Сектор " Б ", само че той отхвърли да си даде фланелката. Няколко дни по-късно отхвърли да се среща с последователите, защото е афектиран за отношението към него, изключително след положителните му изяви напролет. Халфът бе в отлични взаимоотношения с Митов, който му гласоподава доверие и върна самочувствието му, като даже разгласи, че желае да гради тима към него.

 ЦСКА-София разпиля Левски Въпреки това при офертата от Коняспор, Бурабия бе сладкодумен от първия ден. " Искам да отида в Коняспор. Не желая да играя повече за Левски. Това е неповторим късмет за мен ", бяха думите му пред всички шефове на клуба.
Французинът даже напусна лагера на столичани в Правец при започване на седмицата, а по-късно не се върна за контролата с Черно море.

Левски пък отхвърли да одобри първата оферта от 300 000 евро, която бе оповестена от Спас Русев за смехотворна. Така след няколко дневни договаряния Левски въпреки всичко стигна до сделка с турците, като двете страни се схванаха за съвсем два пъти по-голяма сума.

Шефовете на столичани не желаеха да се разделят с Бурабия, който бе разгласен от всички за най-важния състезател, само че поради отношението на халфа и държанието му последните дни нямаше различен излаз, с изключение на да се водят договаряния, с цел да може Левски да вземе оптимално висока сума.

Юношата на Гренобъл дойде на " Герена " през зимата на 2016 година от Черно море, като изигра общо 41 мача и вкара два гола за Левски. Полузащитникът се разписа за успеха с 1:0 над Славия през есента на предишния сезон, а също по този начин означи красиво попадение от фаул при провалянето с 1:2 от Локомотив (Пловдив) в плейофите през тази пролет.

 Локомотив Пд - Левски 2:1 Бурабия дойде в България преди две години, като игра шест месеца за " смърфовете " на " Лаута ", записвайки 11 мача и едно попадение, след което и половин сезон на " Тича " в Черно море, където има три гола в 16 мача.

Интересното е, че управлението на Левски продаде двама футболисти за първи път от януари 2014 година. Тогава клубът се раздели с Гари Родригес в Елче и Антонио Вутов в Удинезе, като прибра сходно на това лято към два милиона лв., а последните шест трансферни прозореца нямаше нито един произлязъл трансфер.

 Локомотив Пд - Левски 2:1 Сега към този момент в касата на клуба имат свежи пари, като част от тях ще бъде вложени в класен футболист, който да вдигне равнището в халфовата линия след продажбата на най-креативните Краев и Бурабия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР