Отборът на Левски привлече националния вратар на Славия Георги Герогиев

...
Отборът на Левски привлече националния вратар на Славия Георги Герогиев
Коментари Харесай

Левски взе вратаря на Славия преди дербито с белите

Отборът на Левски притегли националния вратар на Славия Георги Герогиев по-малко от 48 часа преди дербито сред двата отбора на " Герена " от 23-ия кръг на шампионата. Това разгласи притежателят на клуба Венцеслав Стефанов, а малко по-късно и 26-кратните първенци на България потвърдиха прехвърлянето. 31-годишният пазач, който бе титуляр в последните 3 мача на България под управлението на Георги Дерменджиев, парафира за 2,5 години с новия си клуб. Георгиев е младеж на " сините ", само че няма нито един мач за първия тим- Той се завръща в родния си клуб, откакто е играл в 13 тима в 3 страни - България, Иран и Молдова.
" Георги Георгиев към този момент е състезател на Левски. Официализирахме прехвърлянето. Имахме сделка с Георги, неговият контракт изтича през лятото. Няма какво да го спирам. Освен това, нали в този момент е мода да се оказва помощ на Левски. Така и ние оказваме помощ на тях. В Славия имам останалите трима най-хубави вратари - Георги Петков, Антонис Стериакис и Светослав Вуцов. Георгиев е на 32 години - няма по какъв начин да му вършим пречка или да чакаме трансфер от него. Той към този момент е състезател на " сините " и няма да играе повече за Славия. Ние се готвим за мача на " Герена ", като се надявам още веднъж да ги победим ", показа Стефанов пред Sportal.bg.
През този сезон Георгиев има 17 мача в еfbet Лига с екипа на " белите ". Роденият през 1988 година вратар ще се бори за титулярно място на " Герена " с Милан Миятович, Николай Михайлов и Петър Иванов.
През 2007 година стражът става част от Свиленград, след което минава през отборите на Локомотив (Мездра), Миньор (Раднево) и Сливен. През 2011 година отпътува за Молдова, където се състезава за Тираспол и Шериф. От 2015 година носи екипите на иранските Нафт Масжет и Гостареш Фулад. Изкарва един сезон в Ботев (Пловдив), след което се завръща в Молдова, с цел да облече екипа на Дачия. От 2018 година е в България. Той минава през Пирин (Благоевград), Верея и Славия.
Георгиев преди дни получи премията за Играч на 21-ия кръг в еfbet Лига за изявите с екипа на Славия против Арда, а в 23-ия кръг на шампионата може да дебютира с фланелката на Левски против досегашните си съотборници в най-старото столично дерби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР