Отборът на Левски постигна втора победа в женското баскетболно първенство.

...
Отборът на Левски постигна втора победа в женското баскетболно първенство.
Коментари Харесай

Левски с втора победа в женското баскетболно първенство

Отборът на Левски реализира втора победа в женското баскетболно състезание. В дуел от шестия кръг " сините " се постановиха с 64:56 (20:12, 10:16, 15:13, 19:15) над гостуващия Септември 97.

С триумфа Левски се изкачи на четвърто място в зона " Запад " с баланс от два триумфа и четири провали, до момента в който Септември заема пета позиция с едвам една победа и пет загуби.

В столичната зала " Румен Пейчев " домакините от Левски започнаха по-силно срещата и поведоха с 18:6 по-късно повече от 5 минути игра. До края на първата четвърт Септември отговори със серия от 6:2 точки, а импулсът в играта на гостуващия отбор се задържа и през втората четвърт, като на почивката Левски се отдръпна с задатък от едвам 2 точки при 30:28.

Второто полувреме стартира по метода, по който започва и първото - с по-добра игра на левскарките, които бързо поведоха със 7 точки при 38:31, само че още веднъж мощно показване на Септември в последната минути на интервала разреши на гостенките да останат напълно покрай съперничките си за началото на последната четвърт.

В нея Левски направи серия от 12:0 точки, с която докара резултата до 57:43, което в последна сметка се оказа решаващо.

Валерия Маринова означи 20 точки за Левски, а със 17 приключи Деляна Кадиева. За Септември най-резултатна бе Виолета Григорова с 14 точки, до момента в който Валентина Веселинова завърши с 11.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР