Отборът на Левски постигна трети пореден успех от началото на

...
Отборът на Левски постигна трети пореден успех от началото на
Коментари Харесай

Младоците на Левски разгромиха юношеския национален отбор на Узбекистан

Отборът на Левски реализира трети следващ триумф от началото на зимната си подготовка. Селекцията на Петър Хубчев предстоящо разгроми юношеския народен тим на Узбекистан до 19 години с 4:1. Участие в инспекцията взеха всички по-млади футболисти и такива, които получават по-редки шансове за изява със " синята " фланелка.
 Левски - Узбекистан U19 4:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Узбекистан U19 4:1 (Развой на срещата по минути)

" Сините " взеха решение всичко още през първата част

Вековниците взеха решение всичко в своя изгода преди почивката, когато се разписаха Мартин Петков, Здравко Димитров, Насиру Мохамед и Марин Петков. След паузата в играта на Левски се видя голям спад, което разреши на неопитните им противници да стигнат до почетен гол посредством Хошимов. Попадението му падна след неточност на третия вратар Петър Иванов. Въпросният по-късно се реваншира с няколко положителни спасявания, които можеше да окажат някакво въздействие върху крайния резултат.
 Валери Божинов: По-добър съм от Алар и Робърта
Валери Божинов: По-добър съм от Алар и Робърта

" Божигол си е Божигол "

На 6 февруари следва и надалеч по-трудната задача за столичани, които ще премерят сили с украинския Олександрия, който през този сезон беше участник в груповата фаза на Лига Европа. Именно в този дуел се чака да бъде пробван и титулярният състав, който ще се изправи против ЦСКА при подновяването на шампионата.

Левски можеше да открие резултата още в първата минута, когато Марин Петков пресече подаване на противника и остана самичък против стража на Узбекистан. Младокът обаче се забави прекомерно доста с обработката на топката и изпусна момента, когато да насочи значимия изстрел.

Логичното се случи и Левски поведе 60 секунди по-късно. Насиру Мохамед комбинира с Мартин Петков, който елегантно си отвори кулоар за пукотевица и от 15 метра матира вратаря на узбекистанските младежи.

Стражът на Левски - Петър Иванов съществено се скара на бранителя Костадин Илиев с №31, откакто въпросният остави прекомерно елементарно Йоракозиев да навлезе в полето на " сините " и насочи удар, който в случай че не бе срещнал тялото на Райнов, като нищо можеше да откри българската мрежа.
 Левски на Хубчев изравни достижение на Левски на Мъри
Левски на Хубчев изравни достижение на Левски на Мъри

" Сините " с нещо невиждано от 14 години

И до момента в който левскарите се лутаха в офанзива, юношеският народен тим на Узбекистан стигна до още едно положително състояние в своя актив. Здравко Димитров игра с прекомерно огромно самочувствие малко пред наказателното поле на " сините ". Това разреши на Рахимбергенов да получи страхотния късмет да шутира от воле, някъде към дузпата, само че коженото кълбо мина високо над горната греда.

Най-сетне вторият във краткотрайното класиране на българския хайлайф удвои своята преднина в 35-ата. Мартин Петков насочи диагонален пас за Марин Петков. Играчът с №88 елегантно пропусна за Здравко Димитров, който без напрежение, доста технично, насочи своя изстрел към противоположния на Юлдашев ъгъл.

Пет минути преди почивката пристигна моментът, когато левскарите да реализират и своята класическа преднина. Юношите на Узбекистан оставиха прекомерно огромна независимост по фланга на Насиру Мохамед, който самичък против вратаря осъществя невъзмутимо.

До паузата " синьото " водачество набъбна до четири попадения. Мартин Петков ловко пусна за 16-годишния Марин Петков, който също съумя да добави името си във към този момент много дългия лист от голмайстори.

Втората част беше възобновена с едно прелестно избавяне на Петър Иванов. Третият вратар на Левски се намеси по майсторски метод, отразявайки удар от фаул на Джалолидинов.

Малко, откакто направи положителното избавяне, стражът Иванов се провали с гръм и тропот. В 54-ата младият пазач подцени върната топка към него, след което я изгуби от притичалия Улгубек Хошимов. Резултатът беше допустимо най-лошия за него - попадение в " синята " мрежа.

След дълги минути досада, рисково състояние бе записано чак в 75-ата минута. Тогава футболист на Узбекистан остана самичък против Иванов, само че този път младокът се намеси съответно и уверено отрази заплахата идваща от Мухамадкадир Рахимберганов.

До края левскарите леко се активизираха, като успеха им можеше да бъде и по-изразителна. С пропуски обаче се регистрира най-хубавият на терена в тази контрола - Здравко Димитров.

Не се размина и без напрежение в края на срещата. Стайн Спиерингс опита да ритне в гръдния панер състезател на Узбекистан, който малко по-рано пък го изрита непозволено в прасеца на левия му крайник. За наслада, всичко беше потушено още в зародиш.
 Ръководството на Левски благодари на юриста, който завоюва делото против Делио Роси
Ръководството на Левски благодари на юриста, който завоюва делото против Делио Роси

" Сините " поздравиха юрист Иво Ивков

На 6 февруари следва и надалеч по-трудната задача за столичани, които ще премерят сили с украинския Олександрия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР