Отборът на Левски няма да участва в евротурнирите през следващия

...
Отборът на Левски няма да участва в евротурнирите през следващия
Коментари Харесай

Левски няма да играе в Европа през следващия сезон

Отборът на Левски няма да взе участие в евротурнирите през идващия сезон, откакто загуби семейството си на Локомотив Пловдив с 1:2 в мач от последния кръг на Първа лига. На стадион " Георги Аспарухов " " сините " се нуждаеха от наложителна победа, с цел да си обезпечат третото място в крайното класиране, само че за следващ път в последните седмици се показаха нерешително и записаха проваляне, което разреши на Славия да остане в борбата за присъединяване в Лига Европа.
Левски загуби от Локомотив Пловдив и се елементарни с очакванията си за присъединяване в Лига Европа.

Възпитаниците на Георги Тодоров започнаха добре дуела против " смърфовете ", откакто още в петата минута Насиру Мохамед бе изведен добре самичък против Мартин Луков и невъзмутимо преодоля вратаря на гостите за 1:0. В 33-та минута Доминик Малонга се възползва от груба неточност на Георги Георгиев при центриране от корнер и изравни с глава на празна врата. След почивката домакините нямаха сили да наложат сериозен напън, а 15 минути преди края пловдивчани стигнаха до цялостен поврат, откакто Малонга се разписа с добър изстрел от воле.

По този метод Левски записа трета поредна загуба в шампионата и приключва сезона на четвърта позиция с 53 точки. Така за първи път от пет години насам " сините " няма да вземат участие в евротурнирите. В различен мач от кръга Славия победи Лудогорец с 3:1 вкъщи и измести Левски от третото място. " Белите " се показаха чудесно на стадиона в квартал " Овча Купел " и поведоха с три гола още до почивката посредством Филип Кръстев, Христо Попадийн и Радослав Кирилов. Междувременно Сисиньо от състава на гостите получи пряк червен картон в 37-та минута и остави своите с човек по-малко. Силите на Орлите " стигнаха до почетно попадение в 74-та минута, дело на Дан Битон, а в разградчани се провалиха в задачата си да завършат сезона без нито едно проваляне, допускайки първа загуба в последния си мач от акцията.

Славия приключва на трето място в класирането с 55 точки и ще играят бараж с Ботев Пловдив за присъединяване в Лига Европа през идващия сезон.

В последния мач от кръга ЦСКА разруши Берое с 5:0 на стадион " Българска войска " и приключи на второ място в крайното класиране с 59 точки. Головете за " армейците " вкараха Евандро, Валентин Антов, Али Соу и Тиаго Родригес (2).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР