Отборът на Левски Лукойл си върна на Балкан Ботевград за

Отборът на Левски Лукойл си върна на Балкан Ботевград за ...

Левски Лукойл си върна на Балкан пред Делио Роси и ко.


Отборът на Левски Лукойл си върна на Балкан Ботевград за поражението в първенството и победи със 73:62 в първи полуфинал за Купата на страната при мъжете.

В другата среща Академик Бултекс (Пловдив) постигна много по-сериозен успех като гости на Рилски спортист- 98:86.

Реваншите и в двете двойки са в събота.

"Сините" баскетболисти получиха сериозна подкрепа от агитка днес в лицето на част от футболния отбор, както и на техния треньор Делио Роси. Но нямаше какво да се види в началната четвърт и тя завърши при тъжния резултат 8:13.

През втората част домакините заиграха малко по-добре и няколко хубави стрелби на Божидар Аврамов вдъхновиха отбора за обрат, както и за аванс от 10 точки на почивката- 32:22. В този период пък пълният с чужденци отбор на гостите вкара едва 9 точки. След няколко колебливи периода за всеки от отБорите, Балкан се доближи на 6 точки преди третата част- 45:51, както и на 3 малко след началото на четвъртата.

Левски поддържаше преднината си със силна серия, като  малко над 4 минути преди края те вече водеха с 67:53 с кош на Джъстин Нокс, който вкара общо 4 точки в мача. За Левски Христо Николов вкара 19 точки, а Божидар Аврамов- 17. С по 16 точки отстрамиха Балкан Христо Захариев и Венцислав Петков. Академик Бултекс накара домакините от Рилски спортист да бъдат догонващи почти през цялото време, след като в края на първата четвърт поведоха с 26:18, а в края на първото полувреме имаха преднина от 12 точки- 54:42. Отлично в края на частта играха Васил Бачев и Димитър Димитров.

В третата част домакините успяха да стопят преднината на пловдивчани и се оттеглиха преди последната четвърт само с две точки пасив- 66:68. До края на срещата обаче в нито един момент Рилски спортист не успя да стопи пасива си под две точки, а в последните три минути и половина силите им буквално свършиха и гостите изковаха сериозна преднина преди реванша. Димитров приключи за Академик Бултекс с 22 точки, а Бачев с 21. Дерек Райт отбеляза 16 за домакините, а Димитър Маринчешки- 14. В защита Травис Тейлър взе 8 борби за Рилски спортист, които се оказаха недодстатъчни./БТА

 

Източник: gong.bg