Отборът на Левски Лукойл си върна на Балкан Ботевград за

...
Отборът на Левски Лукойл си върна на Балкан Ботевград за
Коментари Харесай

Левски Лукойл си върна на Балкан пред Делио Роси и ко

Отборът на Левски Лукойл си върна на Балкан Ботевград за провалянето в шампионата и победи със 73:62 в първи полуфинал за Купата на страната при мъжете.

В другата среща Академик Бултекс (Пловдив) реализира доста по-сериозен триумф като посетители на Рилски спортист- 98:86.

Реваншите и в двете двойки са в събота.

"Сините " баскетболисти получиха сериозна поддръжка от агитка през днешния ден в лицето на част от футболния тим, както и на техния треньор Делио Роси. Но нямаше какво да се види в началната четвърт и тя приключи при тъжния резултат 8:13.

През втората част домакините заиграха малко по-добре и няколко хубави стрелби на Божидар Аврамов въодушевиха тима за поврат, както и за задатък от 10 точки на почивката- 32:22. В този интервал пък цялостният с чужденци тим на гостите вкара едвам 9 точки. След няколко неуверени интервала за всеки от отБорите, Балкан се приближи на 6 точки преди третата част- 45:51, както и на 3 малко след началото на четвъртата.

Левски поддържаше преднината си със мощна серия, като малко над 4 минути преди края те към този момент водеха с 67:53 с панер на Джъстин Нокс, който вкара общо 4 точки в мача. За Левски Христо Николов вкара 19 точки, а Божидар Аврамов- 17. С по 16 точки отстрамиха Балкан Христо Захариев и Венцислав Петков. Академик Бултекс накара домакините от Рилски състезател да бъдат догонващи съвсем от самото начало, откакто в края на първата четвърт поведоха с 26:18, а в края на първото полувреме имаха преднина от 12 точки- 54:42. Отлично в края на частта играха Васил Бачев и Димитър Димитров.

В третата част домакините съумяха да стопят преднината на пловдивчани и се отдръпнаха преди последната четвърт единствено с две точки пасив- 66:68. До края на срещата обаче в нито един миг Рилски състезател не съумя да стопи пасива си под две точки, а в последните три минути и половина силите им безусловно свършиха и гостите изковаха сериозна преднина преди реванша. Димитров завърши за Академик Бултекс с 22 точки, а Бачев с 21. Дерек Райт означи 16 за домакините, а Димитър Маринчешки- 14. В отбрана Травис Тейлър взе 8 битки за Рилски състезател, които се оказаха недодстатъчни./БТА

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР