Отборът на Левски Лукойл ще стартира редовния сезон в Националната

...
Отборът на Левски Лукойл ще стартира редовния сезон в Националната
Коментари Харесай

Шампионите започват новия сезон пред празни трибуни

Отборът на Левски Лукойл ще започва постоянния сезон в Националната баскетболна лига на 6 октомври със среща пред празни трибуни в столичната зала " Универсиада ", оповестяват от Лигата. Шампионите одобряват Спартак (Плевен) в първия кръг.

Съгласно решение на ДАС от 25.05.2018 година и според член 32.7 от ДАП първата им домакинска среща против тима на БК Спартак Плевен на 06.10.2018 година срещата би трябвало да се организира пред празни трибуни. С решение номер 80 Дисциплинарната комисия на НБЛ наложи санкция в размер на 5000 лв. и насилствена мярка " осъществяване на домакинска среща пред празни трибуни от една среща " на съображение ч. 32.7, т. 2а от ДАП на НБЛ за нарушение на открития ред от група лица по време на срещата, което основава ненормална конюнктура на терена и отвън него, и довело до преустановяване на срещата във втори мач от крайна серия, извършена на 23.05.2018 година сред тимовете на БК Левски Лукойл и БК Балкан.

Тъй като втората крайна среща беше финален домашен мач за тима на Левски Лукойл за сезон 2017/2018, наказването не бе наложено, само че според разпоредбите на НБЛ остава годно. Дисциплинарният устав гласи " В случай че наказването отнемане от спортни права или отнемане от право на осъществяване на функционалности или отнемане на БК от домакинство за избран брой срещи не може да се извърши до завършването на спортнo-състезателната година, то осъществяването на наказването продължава и през идната спортно-състезателна година. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР