Отборът на Леванте продължава да радва феновете си от началото

...
Отборът на Леванте продължава да радва феновете си от началото
Коментари Харесай

Леванте нахлу в Топ 4 след втори пореден успех

Отборът на Леванте продължава да радва почитателите си от началото на сезона. Тимът от Валенсия записа втора поредна победа и нахлу в Топ 4, въпреки и едвам след третия кръг и преди изиграването на останалите срещи.

"Червено-сините " надвиха с 2:0 в семейството си на Валядолид и са даже единствено на точка зад водачите Севиля и Атлетик Билбао. Развръзката в мача пристигна в самия му край, като създатели на попаденията бяха Серхио Леон и Хосе Моралес.

В началото на мача домакините получиха правото да изпълнят дузпа поради груба игра на Мохамед Салису. Реферът първо уточни бялата точка, след това прегледа обстановката с ВАР и анулира отсъждането си. Това се случи в 17-та минута.

Системата ВАР имаше ефективно присъединяване и при анулацията на попадението на Валядолид в 34-та минута, когато беше съзряна засада след намесата на технологията. Енес Унал пропиля след това още един късмет за Валядолид, а Борха Майорал не беше прецизен за Леванте в 40-та минута. Така преди почивката попадения не паднаха.

Втората част беше равностойна и положения нямаше съвсем до самия ѝ край. Енес Унал пропиля най-хубавата опция за Валядолид в 70-та минута, само че развръзката беше непокътната за последните минути, когато обаче се радваха домакините.

Серхио Леон откри резултата с великолепно осъществяване в 83-та минута, а всичко завърши в последната минута на четириминутното продължение, когато и Хосе Моралес се разписа, откакто беше най-съобразителен при едно безредие в наказателното поле и оформи крайното 2:0.

Така Леванте събра 6 точки, до момента в който Валядолид остава с 4. В другия мач от Примера дивисион по това време в съботната вечер Хетафе и Алавес приключиха наедно 1:1 в предградията на Мадрид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР