Отборът на Леванте постигна минимална, но ценна победа над Леванте

...
Отборът на Леванте постигна минимална, но ценна победа над Леванте
Коментари Харесай

Алавес пребори Леванте в напрегнат сблъсък в дъното

Отборът на Леванте реализира минимална, само че скъпа победа над Леванте в срещата сред двата отбора от 26-ия кръг на Примера дивисион. Това бе директен конфликт сред два от тимовете борещи се за оставане в елита и успеха на домакините е от огромно значение. Тя пристигна по много трагичен метод с гол в добавеното време на срещата, дело на Виктор Лагуардия.

Срещата бе всичко друго, само че не и скучна. В 30-ата минута домакините получиха дузпа за нарушаване на Чема Родригес против съперников състезател в пеналта, а бранителят на гостите бе изпъден с пряк червен картон. Ману Алехандро Гарсия обаче пропусна от бялата точка като стреля около вратата.

В 77-ата минута и Алавес остана с 10 души на терена, откакто и Мунир Ел Хадади бе изпъден, като получи втори жълт и червен картон за симулация.

В 1-ата минута на добавеното време на мача обаче домакините съумяха да стигнат до толкоз скъпия гол. Ибай Гомес прати дълга топка в наказателното поле, където Лагуардия бе изтърван и с глава от близко вкара за крайното 1:0.

Така Алавес събра актив от 31 точки и дръпна с три пред нешния си противник, излизайки на 14-ата позиция в таблицата. Леванте пък е на косъм над чертата на 17-ото място с 28 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 26 кръг, четвъртък 1 март  Алавес 1:0краен резулат  Леванте
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР