Отборът на Лестър се наложи с 3:0 като гост на

...
Отборът на Лестър се наложи с 3:0 като гост на
Коментари Харесай

Лестър се възползва от слабостта на Нюкасъл и постави успешно начало на 2020

Отборът на Лестър се наложи с 3:0 като посетител на Нюкасъл в дуел от 21-ви кръг на Висшата лига. Първите два гола за "лисиците " паднаха един след различен, откакто в 36-а минута прецизен бе Айосе Перес, а единствено 3 минути по-късно се разписа и Джеймс Мадисън. В самия завършек на срещата Хамза Чудхури оформи класическото 3:0.

Още през цялото време Лестър бе по-агресивният тим, само че не съумяваше да откри вратата на съперника. В 27-ата минута "лисиците " изявиха искания за дузпа, само че откакто прегледа обстановката благодарение на ВАР съдията Мартин Аткинсън реши, че няма причина за углавен удар и играта продължи.

Малко по-късно обаче отбраната на Нюкасъл бе ужасяваща, а Айосе Перес ловко се възползва от пагубната неточност на съпереника и търкулна топката в мрежата отблизо разстояние.

Само три минути по-късно "свраките " към момента бяха неориентирани и Лестър се възползва оптимално и нанесе втори безмълвен удар. Този път Перес асистира с пай пас към Джеймс Мадисън, който с необикновен удар удвои задатъка на гостите.

Положението през втората част остана същото. Перес откри празно пространство в наказателното поле и насочи изстрел към вратата, само че Дубравка реагира фантастично и мазета топката.

В самия завършек на срещата Хамза Чудхури осъществя за 0:3, шутирайки от границата на наказателното поле. С акуратен удар футболистът запрати топката към мрежата на Дубравка, а преди да влезе там, топката се отби в напречната греда, с цел да затрудни стража оптимално.

Така Лестър продължава с преследването на Ливърпул и разликата към този момент е 10 точки, само че водачът е с цели 2 мача по-малко и може да нарасне до 16. Нюкасъл, от своя страна, е 12-и с 25 пункта в актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР