Отборът на Леганес победи с 3:2 Селта Виго в двубой

...
Отборът на Леганес победи с 3:2 Селта Виго в двубой
Коментари Харесай

Леганес е крайният победител след ожесточена битка на дъното

Отборът на Леганес победи с 3:2 Селта Виго в дуел от 16-ия кръг на Ла Лига. В 15-ата минута Оскар откри за домакините след впечатляващо осъществяване от свободен удар. Ново красиво попадение на Оскар удвои задатъка на Леганес в края на първата част. В 55-ата минута, след гол на Кевин Родригес резултатът към този момент бе 3:0. В 64-ата минута Нестор Араухо върна едно попадение за гостите. В края на срещата Яго Аспас оформи крайното 3:2.

Началото на срещата бе нападателно, като още в 12-ата минута Чидози Ауазием имаше късмет да открие резултата, само че не съумя да се възползва от отбта топка и ударът му с глава попадна право в дясната греда.

Само няколко минути по-късно Оскар изведе домакините напред, отбелязвайки неверояно техничен гол от свободен удар.

Четири минути по-късно Леганес към този момент можеше да води с два гола, само че Рубен Бланко се намеси уверено и опази вратата си от ново попадение.

В края на първата част стражът въпреки всичко бе безпомощен и още веднъж Оскар прониза мрежата му с прословут удар от отдалеченост, с който изненада вратаря.

В началото на втората част Кевин Родригес направи резултата типичен, откакто си освободи пространство на ръба на наказателното поле и изпрати топката право в долния десен ъгъл на вратата.

В 64-ата минута Нестор Араухо означи почетно попадение за своите, достигайки до топката в наказателното поле и отправяйки страховит удар с глава.

В последните минути Яго Аспас извърши необикновен самостоятелен рейд, който приключи с попадение във вратата на Иван Куеяр, който просто нямаше по какъв начин да противодейства на мощния удар.

Именно Аспас можеше да донесе точката за своя тим, само че стражът на Леганес се оправи чудесно и предотврати късно попадение.

Така Леганес се отлепи от дъното на класирането и към този момент е на предпоследна позиция със своите 9 точки. Селта Виго пък е единствено едно място над своя противник, само че с цели 4 точки повече.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР