Отборът на Лацио се възползва по отличен начин от загубата

...
Отборът на Лацио се възползва по отличен начин от загубата
Коментари Харесай

Лацио докосва Шампионската лига, откъсна се на 4 точки пред Интер

Отборът на Лацио се възползва по отличен метод от загубата на Интер от Ювентус и взе задатък от 4 точки пред “нерадзурите” в борбата за място в Шампионската лига от новия сезон. Воденият от Симоне Индзаги отбор победи минимално с 1:0 като посетител Торино от 35-ия кръг и събра 70 точки, колкото има и Рома, като двата заемат надлежно 3-ото и 4-ото място.

Интер е 5-и с 66 и в случай че не успее да измести някои от двата столични отбора в оставащите три кръга до края ще би трябвало да се задоволи с Лига Европа. До края на сезона Лацио приема Аталанта и гостува на Кротоне, а в последния кръг на 20 май е хазаин точно на Интер. Ако разликата от 4 точки се резервира до тогава, то залогът на мача ще загуби и за двата отбора.

Освен огромна наслада през днешния ден, Лацио и получи доста сериозен удар. След единствено четвърт час игра голмайсторът на отбора Чиро Имобиле беше наложително сменен от Фелипе Кайседо. 28-годишният нападател, създател на 41 гола във всички шампионати за Лацио, от които 29 за шампионата, се хвана за задната част на дясното бедро, доката гонеше една топка и неотложно изиска промяна.

По-късно камерите го демонстрираха облян в сълзи на скамейката, като евентуално повода е, че травмата му се е оказала сериозна и го вади от игра до края на сезона. Травмата може да значи и загуба на възможностите за голмайсторския приз в Серия А, където води с две попадения пред Мауро Икарди от Интер.

В 22-ата минута гостите от Рим пропуснаха отлична опция да открият резултата. Сергей Милинкович-Савич овладя топката на гърди, напредна в наказателното поле, където беше повален от Никола Н’Кулу. С осъществяването се нагърби Луис Алберто, който стреля едва и в центъра на вратата и за умел пазач като Салваторе Сиригу не беше проблем да избави.

До края на полувремето Лацио продължи да бъде по-активният тим, като с пропуски се отличиха Луис Алберто и Фелипе Кайседо, а бранителят на Торино Емилиано Морети се оказа последна бариера след изстрел на Лукаш Лейва. Лацио продължи нападателно да търси гола и през втората част и разумното се случи в 56-ата минута. Тогава Милинкович-Савич се извиси над всички след ъглов удар и прониза мрежата на Торино с удар с глава. Голът задатък не успокои гостите. В 71-ата минута Кайседо нахлу в наказателно поле отдясно, само че стреля право в тялото на вратаря. Веднъж и гредата се оказа съдружник на “биковете”.

Двубоят резервира остротата си докрая, като и домакините търсеха изравнително попадение. В последната минута на постоянното време Адем Ляич извърши страховит директен свободен удар и топката летеше рисково към горния десен ъгъл, само че мина настрана от вратата. Така в крайне сметка резултатът се резервира, а най-после ликуваха " орлите ", които взеха стабилен задатък в гонене на фантазията да играят в Шампионската лига.

ГОЛМАЙСТОРИ

КЛАСИРАНЕ

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА
Серия А 35 кръг, неделя 29 април  Торино 0:1краен резулат  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР