Отборът на Крушите победи Бананите в спортен празник в забавачка

...
Отборът на Крушите победи Бананите в спортен празник в забавачка
Коментари Харесай

Малчугани и татковци спортуваха в забавачка

Отборът на " Крушите " победи " Бананите " в състезателен празник в забавачка отдаден на " Седмицата на бащата ".

Днес в ДГ номер 19 " Щурче " на обновената спортна площадка се организира състезателен празник с присъединяване на бащите и дядовците на възпитаниците от четвърта подготвителна група " Пчелички ". Мотото на конкуренцията беше " Аз и баща живеем здравословно ", в нея взе присъединяване и треньорът по футбол към АФК Хасково - Иван Николов.

Двата отбора бяха бяха формирани от родители, дядовци и деца. След първите две съревнования, в които участваха единствено бащите " Точно в задачата " и " Бъди сръчен " резултатът беше един на един. Победата в третата конкуренция взе тимът " Круши ", който бе разбъркан сред родители и малчугани. Те изпиха първи кофичка айрян със сламка в играта озаглавена " Кой е по-бърз " и завоюваха конкуренцията с 2:1 победи.

Накрая бащите и децата изиграха взаимен мач, в който се включиха и момиченцата, а резултатът от него беше 1:0 за " Бананите ". Рефер беше треньорът Иван Николов, който помагаше на тимът, който владее топката да нападна.

Директорът на градината Христинка Петкова връчи купата на тимът победител, а бащите и дядовците, които бяха 17 души получиха специфични грамоти за присъединяване си в надпреварата, което провокира доста страсти и усмивки в малчуганите.

Инициативата е на учителките в забавачката Петя Недялкова и Весела Янкова, които целят с нея да заздравят връзката на бащите с децата и да подкрепят сполучливото прочувствено и обществено развиване на възпитаниците си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР