Отборът на Кротоне постигна изключително важна домакинска победа над Сампдория

...
Отборът на Кротоне постигна изключително важна домакинска победа над Сампдория
Коментари Харесай

Моряците потънаха край бреговете на Калабрия

Отборът на Кротоне реализира извънредно значима домакинска победа над Сампдория в среща от 28-ия кръг в Серия “А”.

Футболистите на Валтер Дзенга се постановиха над “моряците” с 4:1, показвайки безапелационна игра през всички 90 минути на срещата. С този положенителен резултат “акулите” към този момент заемат 17-то място в класирането, излизайки от зоната на изпадащите.

Първата сериозна обстановка в дуела пристигна в 6-та минута. Футболистите на Кротоне доближиха до ъглов удар след груба неточност в отбрана на бранителите на Сампдория. От последвалия корнер нападателят на калабрийци Марчело Трота съумя да осъществя, възползвайки се от положително центриране на Федерико Ричи.

В 13-та минута на срещата почитателите по трибуните на “Ецио Шида” отдадоха респект на умрелия преди седмица капитан на Фиорентина Давиде Астори.

Десет минути по-късно основният съдия на срещата Паоло Мацолени отсъди спортна дузпа в интерес на домакините за нарушаване против Андреа Налини. Зад топката застана голмайсторът за Кротоне Марчело Трота, чието изплънение бе избавено от стража на Сампдория Емилиано Вивиано. Румънецът Адриан Стоян бе най-съобразителен при последвалата добавка и направи резултата 2:0 в интерес на калабрийци.

В идващите минути футболистите на Валтер Дзенга продължиха да натискат своя противник. Така се стигна до 37-та минута, в която мощен изстрел на Андреа Налини бе избит мъчно от Вивиано. Топката обаче попадна в непокрития Марчело Трота, който вкара топката във вратата на Самп за трети път. Първоначално попадението бе анулирано поради засада, само че след видеоповторение голът на италианеца бе зачетен. Така двата тима се отдръпнаха на отмора при резултат 3:0 в употребява на Кротоне.

Действията на терена не се трансформираха и през второто полувреме на срещата. Домакините бяха по-настоятелни и затрудняваха бранителите на генуезци при всяка една комфортна обстановка. Силен удар на Роландо Мандрагора в 56-та минута прелетя на сантиметри от страничния дирек на вратата зад Емилиано Вивиано.

Минути по-късно Фабио Куалярела насочи първи сериозен удар към стража на Кротоне Алекс Кордас. Последният избави мощния изстрел с опитност, избивайки в ъглов удар. В 70-та минута Дуван Сапата върна “моряците” в срещата, възползвайки се от груба неточност в отбрана на Марко Капуано. Колумбийският нападател се осовободи от опеката на бранителя още с поемането на топката и не остави късмет на Кордас.

Пет минути преди края на дуела Кротоне доближи до четвърто попадение след много безразсъден автогол на Емилиано Вивиано. Италианският пазач парира изстрел на нападателя на калабрийци Сими, топката се удари в страничния дирек, само че при плонжа си стражът бутна кълбото във вратата си.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Серия А 28 кръг, неделя 11 март  Кротоне 4:1краен резулат  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР