Отборът на Клермон победи Лион с 2:1 в мач от

...
Отборът на Клермон победи Лион с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Клермон оцеля и грабна трите точки срещу Лион, Лаказет изпусна дузпа в края

Отборът на Клермон победи Лион с 2:1 в мач от 35-ия кръг на Лига 1. Грежон Киай означи двете попадения, до момента в който за Лион бе прецизен Александър Лаказет. Нападателят имаше късмет и да донесе точката в края на мача, когато извърши дузпа, само че той не съумя да вкара наказателния удар. 

Първият по-добър късмет бе пред Лион. В 10-ата минута Николас Таяфико стигна до отбита топка на границата на пеналтерията и нанесе изстрел, който обаче бе разочароващ и не откри задачата.

В 18-ата минута пък Шерки получи пас и реши да си опитва шанса с шут от сериозна отдалеченост. Ударът му прелетя високо над вратата на Клермон. Две минути по-късно шут на Лаказет бе блокиран от бранител на домакините. 

Александър Лаказет стигна до гола в 22-ата минута, когато получи точно подаване надълбоко в наказателното поле, пратено от Амин Сар. Нападателят преодоля стража на Клермон с удар по земята и даде преднина на Лион.

Отговорът на Клермон бе неочакван, защото единствено две минути след гола на Лаказет, домакините получиха дузпа поради нарушаване на Кастело Лукеба. На бялата точка застана Грежон Киай, който трансформира наказателния удар в изравнително попадение. 

Второто полувреме стартира с две положителни положения пред Александър Лаказет, който първо в 51-ата минута стреля едва и не затрудни Мори Диау, а три минути по-късно шутира над напречната греда. 

В 65-ата минута домакините нанесоха съдбоносен удар. Грежон Киай засече центриране на Меди Зефан и прати за повторно топката във вратата на Лион. 

Комнен Андрич имаше късмет да реши всичко с мощен шут в 84-ата минута. Изпълнението му обаче прелетя надалеч от задачата. 

В третата минута на продълженията Лион също получи дузпа след игра с ръка точно на Андрич. Александър Лаказет се нагърби с отговорността да извърши. Френският нападател обаче не съумя да излъже стража на Клермон, Диау резервира успокоение и отрази удара на Лаказет, трансформирайки се в воин за отбора си. 

Лион се намира на седмото място във френския шампионат с 56 пункта, а три точки по-назад е точно отборът на Клермон с 53 точки. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР