Отборът на Карпати Лвов е пред изхвърляне от Висшата лига

...
Отборът на Карпати Лвов е пред изхвърляне от Висшата лига
Коментари Харесай

Карпати е пред изваждане от елита на Украйна

Отборът на Карпати Лвов е пред изхвърляне от Висшата лига на Украйна, откакто не се яви за мач за втори следващ път.

В събота Карпати, който има доста съществени финансови проблеми, трябваше да се изправи против тима на Мариупол, само че по този начин и не дойде за гостуването си.

Първоначално срещата сред двата отбора трябваше да се състои още на 31 май, само че тогава бе отсрочена, тъй като огромна част от играчите и личния състав в клуба дадоха позитивни проби за ковид. Мачът бе пренасрочен за тази сряда, само че тогава от Карпати още веднъж не се появиха, този път поради финансови усложнения. Вторият им следващ отхвърли на практика значи, че Украинската футболна федерация няма да има различен избор, с изключение на да изхвърли от елита отбора от Лвов. Окончателно решение по проблема с тима ще бъде взето в четвъртък по време на срещата на федерацията.

Карпати заема последно място в класирането на шампионата, като има едвам две победи в 24 изиграни мача.

Отборът от Лвов е един от най-популярните в Украйна. Той е учреден през 1963 година и е някогашен притежател на купата на Съюз на съветските социалистически републики. Карпати има и 5 участия в европейските клубни шампионати. Ако бъде изваден от елита, тимът на Карпати евентуално ще загуби и професионалния си статут.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР