Отборът на Камерун приключи участието си на световното първенство за

...
Отборът на Камерун приключи участието си на световното първенство за
Коментари Харесай

Жесток скандал разтърси световното за жени

Отборът на Камерун завърши присъединяване си на международното състезание за дами във Франция, откакто отстъпи с 0:3 от Англия в 1/8-финалите. За този мач обаче продължава да се приказва, откакто африканският тим провокира невиждан скандал на терена, както и по-късно, обвинявайки ФИФА в расизъм и други грехове.

Хронология на абсурда

В началото на срещата камерунката Аугустин Еджанге наплюва съперничка, само че дейностите й остават безнаказани.
В края на първата част англичанките означават втори гол, който е зачетен едвам след консултация с ВАР. Африканките са гневни, те считат, че попадението е от засада и нищо не може да ги убеди в противното, даже повторението на огромен екран.. Няколко минути те отхвърлят да възобновят играта. При прибирането си в тунела камерунките вършат скандал, като упрекват ФИФА и ВАР в расизъм. Няколко футболистки отхвърлят да играят през втората част, само че след намесата на публични лица въпреки всичко се завръщат. През втората част гол на Камерун е анулиран поради засада. Авторката на гола се разплаква, а съотборничките й още веднъж реагират бурно на решението. Съдийката на дуела е бутната в тил. В последна сметка Англия продължава напред, а в четвъртфиналите ще се изправи против Норвегия.

Reporter: " Did you have any sympathy for the Cameroon Players at half-time?
Phil Neville " No, I had no sympathy for them, rules are rules DEAL WITH IT! " #Lionesses #ENG #ENGCMR pic.twitter.com/AUwYOzJXVI
— BETFRED (@Betfred) June 23, 2019 Реакцията против камерунките на Острова беше доста остра. “Те са срам за спорта”, написа известният публицист и водещ Пиърс Морган.
Селекционерът Фил Невил също беше безсърдечен. “Те не провокират никаква благосклонност. Цял свят видя държанието им. Има избрани стандарти, които са наложителни. Всички знаем разпоредбите на футбола”, разяснява някогашният състезател на Манчестър Юнайтед.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР