Отборът на Иран, който допусна забуха от България с 0:3

...
Отборът на Иран, който допусна забуха от България с 0:3
Коментари Харесай

Иран нанесе първа загуба на САЩ във волейболната Лига на нациите

Отборът на Иран, който позволи забуха от България с 0:3 гейма във вторник, сервира огромната изненада в третия ден от шампионата от волейболната Лига на нациите в София.

Шампионите от Азиатските игри нанесоха първа загуба на американците в Лигата на нациите, освен това с 3:0 (25:18, 29:27, 27:25).

Амин Есмаилнеджад поведе Иран към триумфа с 20 точки, Милад Ебадипур приключи с 15, Амирхосейн Есфандиар осъществя 13. Тори Дефалко бе най-резултатен за американците с 13.

Преди този дуел Съединени американски щати имаше 5 победи от 5 срещи и бе останал единствен непобеден от 16-те тима в Лигата. Иран записа своя трети триумф от 6 дуела.

Азиатците шокираха любимеца с доста постоянна игра в първия гейм и поведоха. Вторият и третият предложиха сериозен драматизъм. Американците даже помислиха, че ще се борят за поврат от 0:2 до 3:2, откакто бе отсъдена точка за тях за 25:23 в третия гейм. След поискано видеоповторение обаче се откри допиране на мрежата, а по-късно Иран сграбчи момента и завоюва мача с 3:0.

Актуалният първенец във Волейболната лига на нациите Бразилия надделя Сърбия с 3:0 (25:18, 26:24, 25:17) в " Арена Армеец ".

Треньорът на сърбите Игор Колакович даде отмора на звездите си, което бе употребявано от Бруно Резенде, Рикардо Лукарели, Йоанди Леал и компания. Южноамериканците преобладаваха напълно през първия гейм. Във втория Сърбия се активизира и даже имаше късмет да вземе частта. Грешки в края обаче пратиха и втория гейм на сметката на Бразилия - 26:24. Нищо изненадващо за сърбите гейм в следващ техен мач да бъде решен след 25-а точка. Преди срещата с бразилците 5 от последните им 8 гейма бяха решавани след 25-а точка. Бразилия пречупи Сърбия в третата част и затвори мача. С най-вече точки - по 14, приключиха Рикардо Лукарели от спечелилите и Никола Мелянац от изгубилите.

Световният първенец Полша победи с лекост Канада с 3:0 (25:16, 25:18, 25:16). Това бе втори триумф за отбора на българска земя след 3:1 над Бразилия и общо пети в шампионата. Най-резултатен в мача бе Лукаш Качмарек, приключил с 13 точки за спечелилите.

В петък от 20 часа България излиза против Австралия във втория си дуел от шампионата на родна земя.

Селекционерът Николай Желязков и националите към този момент изрекоха своята признателност към публиката в " Арена Армеец " за горещата поддръжка против Иран и приканиха почитателите да бъдат още веднъж част от тима за идните решителни мачове. След конфликта с Австралия България ще се изправи против Съединени американски щати (в събота) и Бразилия (в неделя).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР