Отборът на Интер се класира за четвъртфиналната фаза на Лига

...
Отборът на Интер се класира за четвъртфиналната фаза на Лига
Коментари Харесай

Интер се справи с Хетафе и продължава напред

Отборът на Интер се класира за четвъртфиналната фаза на Лига Европа с победа с 2:0 над коравия си противник в лицето на Хетафе. Попаденията означиха Ромелу Лукаку (33') и Кристиан Ериксен (84’). Хорхе Молина пък изпусна дузпа за мадридчаните в 76-ата минута. Така “нерадзурите” сложиха завършек на серията си от шест следващи мача без победа против испански отбор, като преодоляха осминафиналите на шампионата след три следващи несполучливи опита. За разлика от останалите конфликти от тази фаза на надпреварата, грандът от Милано продължава напред след единствено един изигран мач против Хетафе, който се организира на неутралния " Фелтинс Арена " в Гелзенкирхен.

Самир Ханданович трябваше да се намесва още във втората минута, когато мазета рисков удар с глава на Неманя Максимович. Последва сериозен напън на испанците, чиито играчи насочиха няколко неточни и блокирани изстрели. В 18-ата минута Давид Сория излезе напред и мазета топката преди Лаутаро Мартинес да играе с нея, а малко по-късно Алесандро Бастони спря удар на Хайме Мата, който беше останал непокрит на добра позиция.

Постепенно Интер се окопити и Лаутаро нанесе първите два точни удара за отбора в 25-ата и 28-ата минути. Данило Д'Амброзио пък стреля след центриране от фаул, само че в ръцете на вратаря. В 33-ата Лукаку стигна пръв до дълъг пас на Бастони и с акуратен удар прати топката в далечния низък ъгъл на противниковата врата за 1:0. Това беше гол номер 30 за белгиеца във всички шампионати през сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР