Отборът на Интер постигна ключова победа срещу Наполи в голямото

...
Отборът на Интер постигна ключова победа срещу Наполи в голямото
Коментари Харесай

Лукаку и впечатляващ Ханданович доближиха Интер на точка от Милан

Отборът на Интер реализира основна победа против Наполи в огромното дерби на 12-тия кръг в Серия А, надделявайки с резултат 1:0. Ромелу Лукаку се оказа героя за "нерадзурите " след тъкмо осъществяване на дузпа.

Лоренцо Инсиние пък получи червен картон поради имитация към арбитър Давиде Маса след отсъждането на 11-метровия углавен удар, а момчетата на Гатузо пропуснаха куп положителни положения за гол.

Първите 10 минути на мача минаха без рискове пред двете порти и по-дълго притежание на топката от страна на Наполи. В 16-ата минута Дрис Мертенс напусна терена наложително, откакто получи тежка травма в глезена.

Най-добрият късмет за Наполи в мача се откри в 33-ата минута. Топката падна от въздуха навръх крайници на Пьотър Желински, който изстреля същински снаряд. За наслада на Ханданович ударът на поляка не откри очертанията на вратата. Четири минути по-късно Николо Барела постави топката на главата на Роберто Галярдини, само че ударът с глава на халфа беше слаб и не затрудни Оспина.

В 54-ата минута Марио Руи извади добре топката към Лоренцо Инсиние. Капитанът на "адзурите " нанесе удар от пеналтерията, който беше висок и доста неакуратен.

В 73-ата минута Интер получи правото да извърши дузпа за нарушаване на Давид Оспина против Матео Дармиан. Стражът на гостите закъсня и удари крайници на халф-бека със своята ръка, което беше задоволително за Давиде Маса да уточни бялата точка. Инсиние потърси сметка на арбитъра малко по-бурно, за което получи пряк червен картон. Зад топката пък застана Ромелу Лукаку, който трансформира дузпата в гол с безмилостен удар.

В последната минута на постоянното време Ханданович измъкна Интер. Джовани Ди Лоренцо стигна до чиста голова обстановка след слаба игра на Сенси в наказателното поле. Защитникът стреля в близкия ъгъл на словенеца, само че вратарят съумя да парира с крайник.

В 92-ата минута Ди Лоренцо откри Петаня в наказателното поле, нападателят пое, завъртя се с Де Фрай на гърба си и стреля. Топката обаче срещна страничната греда и излезе в навън, а Интер за следващ път се измъкна изсъхнал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР