Отборът на Интер постигна изстрадана, но много ценна победа с

...
Отборът на Интер постигна изстрадана, но много ценна победа с
Коментари Харесай

ВАР изтормози Интер, но “нерадзурите” си тръгнаха с ценен успех от Прага

Отборът на Интер реализира изстрадана, само че доста скъпа победа с 3:1 над Славия (Прага) в група “F” на Шампионската лига. “Нерадзурите” трябваше много да се потрудят, с цел да си тръгнат с трите точки от столицата на Чехия. На два пъти и ВАР не бе на страната на гостите, като техни голове не бяха зачетени, а в това време бе отсъдена дузпа в интерес на домакините. Въпреки всички премеждия обаче играчите на Антонио Конте демонстрираха темперамент и взеха заслужена победа с голове на Лаутаро Мартинес (19 и 88) и Ромелу Лукаку (81). За домакините пък се разписа Сучек от дузпа в 37-ата минута.

Славия имаше първата опция в мача. В 5-ата минута Стасил стреля с глава от близко и топката мина над вратата. Интер обаче отговори с рисков шут по земя на Лаутаро Мартинес, който профуча до гредата.
 Славия (Прага) - Интер @@@

В 19-ата минута гостите стигнаха до разкриване на резултата. Ромелу Лукаку проби отдясно и се оправи с двама бранители, след което подаде за Лаутаро Мартинес, който насочи кълбото в мрежата за 0:1.

Чехите обаче не се стреснаха и в 27-ата минута можеха да възстановят равенството, когато Михал Фридрих стреля с плонж с глава след корнер, само че не съумя да уцели очертанията на вратата.

В 35-ата минута пристигна най-дискусионното състояние в срещата. Лаутаро Мартинес се възползва от неточност на бранител и лиши топката, след което подаде на Лукаку, който означи втори гол за Интер. Тогава обаче съдията получи сигнал да се допита до системата ВАР за нарушаване малко преди гола. Оказа се, че Стефан де Фрай е изблъскал в тил Питър Оляйнка в личното си наказатлно поле и вместо гол за Интер, съдията даде дузпа за Славия, а Сучек вкара за 1:1.
 Славия (Прага) - Интер @@@

През второто полувреме Интер тотално надигра своя противник. Още през цялото време гостите заредиха офанзива след офанзива. В 50-ата минута Лукаку опита технично да засече пас на Марсело Брозович, само че не съумя, а бе и в засада. Пет минути по-късно Брозович насочи рисков изстрел над вратата.

Славия обаче също имаше две чудесни благоприятни условия в границите на две минути. Първо в 63-ата минута опит за прхвърлящ изстрел на Масопуст бе избавен с опитност от Самир Ханданович. След това Ибрахим Траоре изстреля същинска бомба от към 25 метра и не бе по никакъв начин надалеч от попадението.

Гостите обаче бяха още веднъж си върнаха самодейността и заредиха нови офанзиви пред вратата на чехите. В 65-ата минута удар с глава на Лукаку се отби от гредата. След това отдалечен шут на Брозович срещна напречната греда. В 78-ата минута Лаутаро пропусна самичък против вратаря, само че в 81-ата минута превъзходството на “нерадзурите” най-сетне бе материализирано. Лукаку получи пас от дълбочина, бранител се подхлъзна и остави белгиеца самичък против вратаря, той го финтира и вкара в опразнената врата за 1:2.

В 88-ата минута Лукаку центрира за Лаутаро Мартинес, който от воле вкара хубав гол за 1:3.  Славия (Прага) - Интер @@@

В добавеното време “нерадзурите” означиха и четвърти гол посредством Лукаку, само че още веднъж ВАР се намси в ущърб на гостите и не зачете попадението поради засада.

Все отново Интер взе своето от този мач и остава в битката за класиране на 1/8-финал. Италианците се изкачиха на 2-ата позиция в групата със 7 точки, колкото има и третия Борусия (Дортмунд). Славия пък дефинитивно загуби шансове за продължение в Европа.

Славия (Пр) - Интер 1:3
0:1 Л. Мартинес (19)
1:1 Т. Сучек (37) д.
1:2 Р. Лукаку (81)
1:3 Л. Мартинес (88)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ФОТОГАЛЕРИЯ

Шампионска Лига 5 кръг, сряда 27 ноември  Славия Прага 1:3краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР