Отборът на Игокеа (Босна и Херцеговина) се класира за първи

...
Отборът на Игокеа (Босна и Херцеговина) се класира за първи
Коментари Харесай

Игокеа се класира за първи път за груповата фаза на баскетболната Шампионска лига

Отборът на Игокеа (Босна и Херцеговина) се класира за първи път в групите на Шампионската лига по баскетбол. В дуел, игран в " Арена Ботевград ", босненският първенец победи португалския Спортинг със 70:64 (16:11, 16:16, 14:20, 24:17), с цел да си обезпечи за първи път място в най-силния шампионат на ФИБА. Срещата следиха посланиците на Босна и Херцеговина в България и Северна Македония.
Тимът на Игокеа попада в група с Апоел Йерусалим (Израел), Лимож (Франция) и Тюрк Телеком (Турция).

Така четирите тима, които се класират от квалификациите, са Цмоки Минск, Игокеа от шампионата в Ботевград и Керавнос и Бакен Беърс от конкуренцията в Кипър.

Мачът стартира доста оспорвано с няколко обрата като едвам в края на първия интервал Игокеа съумя да поведе за първи път с по-голям разлика от 5 точки при 16:11. Шампионът на Босна продължи в положително движение и след втория интервал като направи серия 5:3, с цел да поведе за първи път със 7 при 21:14. Португалците не се отказваха и за малко върнаха нещата още веднъж в своя изгода минута преди края на втората част, само че на почивката Игокеа още веднъж поведе с 32:27 на полувремето.

През цялата трета четвърт Игокеа имаше задатък като най-вече успяваше да поведе със 7. В края на третата част обаче след три следващи тройки Спортинг се върна в мача и поведе с една точка след 30 минути игра. Три минути след началото на последната Игокеа стигна до нов поврат, повеждайки с най-голямата разлика досега в мача при 57:49. Спортинг се опитваше да смъкна и 38.8 секунди смъкна закъснение на 3 при 63:66. Игокеа вкара два фаула, с цел да повиши на 5. Спортинг вкара един фаул от три в последните офанзиви, само че не съумя да стигне до поврат.

Най-резултатен за триумфа на Игокеа с 16 точки и 8 битки беше Джаки Кърмичъл. Никола Йованович вкара 15 точки, а с 10 точки приключи Марко Йосило.

За Спортинг с 16 точки се отличи Траванте Уилиямс, а по 12 прибавиха Джален Хенри и Джон Фийлдс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР