Отборът на Хюстън Рокетс“ спечели мач №5 от финалите в

...
Отборът на Хюстън Рокетс“ спечели мач №5 от финалите в
Коментари Харесай

Хюстън“ на победа от финал в НБА

Отборът на „ Хюстън Рокетс “ завоюва мач №5 от финалите в Западната конференция на НБА. В своята „ Тойота Сентър “ играчите на Майк Д‘Антони се постановиха над първенеца „ Голдън Стейт Уориърс “ с 98:94 и по този метод поведоха в серията с 3-2 победи, с което се приближиха единствено на триумф от класиране за финалите в Асоциацията.

Подобно на предходния дуел и този предложи здрава борба и непрекъсната гонитба в резултата. Домакините започнаха по-добре срещата и в края на първата част водеха с 23:17. През вторите 12 минути отборът от Оукланд съумя да вземе самодейността и да заличи пасива си, като почивката пристигна при безусловно тъждество на таблото – 45:45.

През второто полувреме двата отбора продължиха надлъгването между тях, като водачеството в резултата се сменяше непрестанно. В последна сметка в заключителните минути Хюстън показва повече предпочитание за победа и справедливо завоюва.

Със своите 24 точки Ерик Гордин бе най-резултатен за „ Рокетс “, само че несъмнено героят за домакините бе гардът Крис Пол. Дошлият през предишното лято от „ ЛА Клипърс “ баскетболист приключи с 20 точки – 18, от които през второто полувреме. Освен това Пол добави към актива си 7 битки, 6 асистенции и 3 откраднати топки. Другата звезда на отбора Джеймс Хардън завърши с 19 точки.

За „ Уориърс “, които и в този мач бяха без Андре Игуодала, 29 точки вкара Кевин Дюрант, 23 Клей Томпсън, с 22 плюс 7 битки и 6 асистенции приключи Стеф Къри, а Дреймънд Грийн се регистрира с дабъл-дабъл – 12 точки и 15 битки.

Следващият мач в серията е в Оукланд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР