Отборът на Хюстън Рокетс победи драматично като гост с 95:92

...
Отборът на Хюстън Рокетс победи драматично като гост с 95:92
Коментари Харесай

Хюстън изравни серията с Голдън Стейт


Отборът на Хюстън Рокетс победи трагично като посетител с 95:92 първенеца Голдън Стейт Уориърс в мач номер 4 от финалите в Западната конференция на НБА. Така отборът, воден от Майк Д‘Антони изравни резултата в серията на 2-2 победи, като също така постави и завършек на серията от 16 следващи домашен победи на Уориърс в плейофите.

За разлика от първите три мача в серията, този конфликт бе извънредно оспорван, като изходът му бе решен в самия край. Домакините стартираха вихрено в „ Оракъл Арина “, повеждайки с 12-0, а в края на първата част водеха с 28:19. През втората четвърт функциите се размениха, като самодейността бе напълно за баскетболистите на Рокетс, които на почивката към този момент бяха напред в резултата – 53:46.

След паузата първенците още веднъж поеха контрола, върху протичащото се на паркета, като с съществена роля за това бе водачът на отбора Стеф Къри. Гардът показва най-силното си оръжие – стрелбата от далечна отдалеченост, реализирайки 4 тройки през третата четвърт, която приключи при 80:70 в интерес на Голдън Стейт.

В заключителната част обаче гостите от Хюстън още веднъж съумяха да извърнат развоя в своя изгода и в последна сметка да стигнат до успеха. За това спомогна и че играчите на Уориърс пропуснаха последните си шест изстрела от игра, измежду които и пукотевица от тройката на Стеф Къри с финалната сирената, която в случай че бе попаднала в задачата, щеше да изпрати мача в продължения.

Със своите 30 точки Джеймс Хардън бе най-резултатен за спечелилите, а 27 добави другата звезда на отбора Крис Пол. За домакините Къри вкара 28 пункта, а с дабъл-дабъл от 27 точки и 12 битки завърши Кевин Дюрант.

Серията се връща в Хюстън за мач номер 5. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР